Svijet je nedavno šokirala strašna vijest o otkriću ostataka 2246 pobačenih beba koji su pronađeni u garaži nakon smrti liječnika Ulricha Kopflera. U javnost je sa svojom pričom istupila Assetou, danas 32-godišnja žena, koja je opisala stravično iskustvo pobačaja u klinici pokojnog liječnika.

Premda Assetou tvrdi kako se i dalje smatra “pro-choice” osobom, ona ipak ima poruku za sve žene koje razmišljaju o pobačaju: “Ako to napravite, s time ćete morati živjeti čitav život.” Kada je saznala za posmrtne ostatke otkrivene u garaži, pomislila je: “O, Bože, postoji mogućnost da se moja djeca nalaze skrivena u kutijama unutar garaže. Tada sam se jako rasplakala.”

Assetou je kod Klopfera, kako je izjavila za CBS, napravila dva pobačaja. Prvi je put posjetila njegovu kliniku kada je imala 18 godina i nosila blizance. Još uvijek čuva snimke s ultrazvuka na kojima stoji ime doktora Klopfera. Mlada djevojka je pokušala pronaći bezbroj opravdanja za pobačaj. “Govorila sam sama sebi kako ih ne mogu dovesti u siromaštvo ili ocu koji ih ne voli.”

Sjedila je u čekaonici prepunoj žena koje su čekale postupak. Liječnik je prolazio kroz prostoriju i ženama objašnjavao kako će im godišnje trebati 240 tisuća dolara za dijete, a ovako ga se mogu riješiti i vratiti se svojem uobičajenom životu. “On nije pokazivao osjećaje i empatiju”, prisjeća se.

Drugi pobačaj je napravila nakon osam godina. Ponovno ju je dočekao bezosjećajni liječnik. “Jedina stvar koju se mogu prisjetiti jest da je sve bilo jako grubo. Njegov ton glasa, koliko je bio direktan i bezobrazan… Čak je i postupak bio grub”, kaže.

Vlasti su nedavno objavile kako su posmrtni ostaci stari oko dvadeset godina, pa ne postoji mogućnost da se među njima nalaze njezina djeca, što joj je donijelo tek neznatno olakšanje.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net