AMERIČKI KATOLICI UZ HRVATSKE NOGOMETAŠE

Najveći američki katolički portal o Zlatku Daliću: ‘On je čovjek iskrene vjere’

„Jedan od razloga zašto bi američki katolici trebali navijati za malu srednjoeuropsku zemlju: Hrvatska je iznimno katolička zemlja, a izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, čovjek je iskrene vjere”

Catholic News Agency, koji je najveći katolički portal u Americi, objavio je vijest o trijumfu hrvatske nogometne reprezentacije nad Engleskom i čitatelje je pozvao da u nedjelju bodre upravo Vatrene. „Jedan od razloga zašto bi američki katolici trebali navijati za malu srednjoeuropsku zemlju: Hrvatska je iznimno katolička zemlja, a izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, čovjek je iskrene vjere”, pišu.

CNA također navodi kako je Dalić u hrvatskim medijima posvjedočio kako svoj uspjeh duguje vjeri te da je Gospodinu zahvalan na svemu što je postigao u životu i profesionalnoj karijeri. „Kod mene je vjera stalna i sve što sam napravio u životu i svojoj karijeri mogu zahvaliti vjeri i dragom Bogu. Stalno ponavljam kako mogu biti prezadovoljan sa svime kako se to kod mene razvijalo. Bez kvalitetne vjere i jednoga dobrog motiva to je teško ostvariti. Krunica je uvijek uz mene i kad osjetim taj neki trenutak, stavim ruku u džep, stisnem je i onda sve stvari budu lakše“, prenosi američki portal dio razgovora iz emisije „Zašto vjerujem“ na Hrvatskom katoličkom radiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci su izvojili Dalićevu izjavu koja se odnosi na očekivanja svojih sunarodnjaka od nogometne reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Americi: „Svjestan sam što naši ljudi očekuju i koliko vole nogomet i našu ekipu.“ Prije utakmice s Engleskom Dalić je naglasio kako dobra volja donosi zadovoljstvo, sreću i rezultat te da se njegovi igrači nikoga ne boje, „čak ni Engleske“.

Kolumnu našeg Marina Miletića o hrvatskom izborniku možete pročitati OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net

 


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 12. srpnja 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi