„Državnici će jednom odgovarati pred Bogom za sve ono što se događa u Siriji”, izjavio je u razgovoru za Radio Vatikan melkitski nadbiskup Alepa Jean-Clément Jeanbart.

Nadbiskup je apelirao na sve kršćane da naprave pristisak na svoje političke vođe kako bi konačno došlo do uspostavljanja mira u Siriji.

Nadbiskup je rekao kako se najviše nada izmjeni politike Sjedinjenih Država prema Siriji.

“SAD se već pet godina prema Siriji ponašaju kao poprištu borbe ua politički utjecaj, vlast i novce. Rat koji je trebao donijeti demokraciju i bolji život, doveo je do potpunog uništenja”, rekao je nadbiskup Jeanbart.

Nadbiskup se prisjetio vremena kada je Alepo bio jedan od najrazvijenijih gradova u Siriji.

“Sve su nam uništili: škole, bolnice, trgovine. Nema vode, struje, hrane i ljekova. Postoje muslimani i kršćani koji ne žele rat, ali bojim se kako će oni biti potpuno uništeni. Ekstremisti pripremaju genocid”, poručio je.

Jeanbart je istodobno poručio da kršćani moraju ostati na sirijskoj zemlji, onoj koja je bila mjesto biblijskih događaja, do drugoga Isusova dolaska

“Ovdje se rodila Crkva. Sirijci su bili ti koji su prvi primali krštenje iz ruku apostola nakon silaska Duha Svetoga. Mi smo istinski Abrahamovi sinovi, pripadnici izabranog naroda. Moja je uloga, kao nasljednika apostola, da svijetu šaljem poruku o ulozi kršćana u Siriji”, zaključio je nadbiskup Alepa.

Goran Andrijanić | Bitno.net