Nakon što je u Americi izglasan zakon koji dozvoljava pobačaj do rođenja djeteta, jedna grupa pro-life aktivista odlučila je na Times Squareu emitirati 4D ultrazvuk bebe u trećem tromjesečju trudnoće. Ultrazvuk će biti postavljen 4. svibnja ove godine na velikom videozidu, donosi Aleteia.

„Nadamo se da će pro-life Amerikanci napuniti Times Square. Imat ćemo živu glazbu, snažne i inspirativne govornike i, ono što je najbolje, 4D ultrazvuk uživo koji će svijetu poslati snažnu poruku kako je beba u maternici čovjek, kojemu treba dati priliku da se rodi“, najavila je udruga Fokus na obitelj koja organizira ovaj događaj. „Nitko više neće moći reći da to nije dijete. Svi će vidjeti da je to dijete“, izjavio je za CBN News predsjednik Fokusa na obitelj Him Daly.

Događaj je nazvan „Uživo iz New Yorka“, a predstavlja vrhunac kampanje „Pogledaj život jasno“. Očekuje se da će se toga dana na glavnom trgu u New Yorku okupiti zagovornici života iz cijele zemlje.

Inače, organizacija istovremeno prikuplja potpise za “manifest života” koji će biti predstavljen u Bijeloj kući i Kongresu te prikuplja sredstva za kupnju ultrazvuka kako bi on bio dostupan svim ženama koje razmišljaju o pobačaju.

Guverner američke savezne države New York Andrew Cuomo, političar koji se deklarira kao katolik, potpisao je 22. siječnja zastrašujući zakon o pobačaju koji, među ostalim, u toj državi legalizira mogući abortus sve do devetog mjeseca trudnoće te dopušta raditi abortus i osobama koje nisu liječnici.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net