Foto: YouTube/screenshotKomemoracija za Kobea Bryanta, njegovu kćer Giannu i još 11 drugih putnika koji su nedavno poginuli u helikopterskoj nesreći, imala je i jedan katolički element na koji bi slavni košarkaš zasigurno bio ponosan.

Jedan od govornika te večeri, voditelj Jimmy Kimmel, koji je i sam katolik, govorio je o utjecaju koji su Kobe i njegova kćer ostavili na brojne stanovnike Los Angelesa.

„Kamo god da odete, vidite njegovo lice, njegov broj, Gigino lice, Gigin broj na svakom raskršću. Postoje stotine murala koje su oslikali umjetnici nadahnuti ne time što je Bryant bio košarkaš, nego TIME što je i on bio umjetnik“, rekao je Kimmel.

Američki voditelj je komentirao kako je Kobe ujedinio svoje suigrače, baš kao i protivnike, obitelj, prijatelje i sve ostale koji pokušavaju vidjeti smisao u tragediji koja se dogodila.

„Pokušao sam izvući iz svega ovoga nešto pozitivno. Bilo je teško jer nema mnogo toga, ali najbolja stvar do koje sam došao jest ovo: zahvalnost“, nastavio je Kimmel, dodavši kako je u ovakvim situacijama najbolja stvar koja se može učiniti biti zahvalan za vrijeme koje smo proveli jedni s drugima.

Nakon toga je kroz suze pozvao sve okupljene da udijele jedni drugima znak mira, znak koji dajemo jedni drugima na svetoj misi:

“Znate, u Katoličkoj Crkvi, čiji je dio i Bryantova obitelj, na misi udjeljujemo jedni drugima znak mira. To je trenutak da se zagrlimo ili rukujemo s ljudima oko sebe. Palo mi je na pamet da je to nešto što se događa samo u crkvi i na sportskim događajima, kada se potpuni stranci koji vole istu momčad najednom počnu grliti, davati si ruke i zajednički slaviti.”

Kimmelov prijedlog podignuo je raspoloženje u dvorani jer su tisuće međusobnih stranaca izmijenili zagrljaje i stisak ruke jedni s drugima. Teško je pobrojati sva slavna imena koja su bila uključena u taj trenutak, od košarkaških legendi poput Michaela Jordana i Shaquela O’Neila do showbiz zvijezda poput Alicije Keys, Morgana Freemana, Kaynea Westa te mnogih drugih.

https://www.youtube.com/watch?v=OD9imljjkXo&feature=emb_title

Ivo Džeba | Bitno.net