Američki biskup Carl A. Kemme, zajedno sa sedam ostalih svećenika, slavio je svetu misu u blizini klinike za pobačaje u Wichiti, najvećem gradu savezne republike Kansas. Misi je prisustvovalo oko 250 vjernika, a nakon nje održana je euharistijska procesija pokraj klinike.

Misnim slavljem se obilježio završetak „Mjeseca poštivanja života“, kako bi se, biskupovim riječima, „Princu Svjetla i Života prinijela savršena žrtva za otkupljenje grijeha“, te da se „ovo mjesto natopi milošću i blagoslovima dobrote i svjetla“.

U svojoj je homiliji naglasio kako katolici slave Boga koji je svjetlost i život, „ali Zli i oni koji se predaju njegovim napastovanjima kako bi spriječili Božji plan i ukaljali njegovo djelo, omogućuju tami i smrti da uđu u rajski vrt“.

„Na mjestima poput ovog, svugdje po našoj zemlji i cijelome svijetu, štuje se i obožava princ tame“, upozorio je biskup koji je vjernike podsjetio da je ovdje prije svega riječ o duhovnoj borbi.

„Ovdje se đavao raduje kada se tama još više potamni i smrt učini još užasnijom, odabirom da se uništi život stvoren na sliku i priliku Božju.“

Foto: biskupija Wichita

Ako želimo biti učinkoviti u svojoj borbi, tada se protiv zla ne borimo prvenstveno pokušajima da ga se izravno eliminira, rekao je biskup, nego izlijevanjem dobrote, vrlina, milosti, sućuti, umjerenosti, čistoće i istine, „preplavljujući tamu svjetlom Kristovim koje je snažnije“.

Na kraju homilije zahvalio je svima koji se zauzimaju za zaštitu najvrjednijeg Božjeg dara: ljudskog života, podsjetivši vjernike na mistično i sakramentalno značenje njihove molitve:

„Bog ovdje može izmijeniti srca i dugo nakon što se mi danas raziđemo“, rekao je biskup. „Ovdje smo molili onoga koji je blagoslov sam po sebi da blagoslovi tlo na kojem stojimo, blagoslov koji će se nastaviti boriti protiv našeg drevnog neprijatelja.“

Biskup Kemme otprije je poznat po molitvenim inicijativama kako bi se vjernici pridružili duhovnoj borbi posvećivanjem mjesta i ljudi na kojima se vrijeđa Boga. Tako je 2014. predvodio hodočasnike iz svoje biskupije kako bi se pridružili vjernicima u Oklahomi na molitvi protiv ‘crne mise’.

Foto: biskupija Wichita

Ivo Džeba | Bitno.net