Feministička skupina pod imenom “Neformalno feminističko zapovjedništvo za antiautoritarnu akciju” objavila je jučer na internetu priopćenje u kojem je preuzela odgovornost za postavljanje bombe u sjedištu Meksičke biskupske konferencije, prenose inozemni mediji.

Podsjetimo, u noći s utorka na srijedu ispred sjedišta konferencije eksplodirala je improvizirana bomba. Na sreću, bez ljudskih žrtava i s malom materijalnom štetom.

“Postavili smo tu bombu za svako mučenje i ubojstvo u ime vašeg Boga. Za svako dijete koje su zlostavljali pedofili”, piše u poruci koju je potpisala skupina i čiji je sadržaj prenijela agencija Associated Press.

Poruka je objavljena na stranici Contra Info, koja sebe opisuje kao “anarhističku, libertarijansku i antiautoritarnu”. Kako pišu agencije, na toj istoj stranici već je objavljeno nekoliko tekstova o aktivnostima spomenute skupine, ali AP nije uspio potvrditi njezino postojanje.

Kako bilo, činjenica je da Meksiko postaje sve opasnija zemlja za svećenike i Katoličku Crkvu (o čemu smo već pisali). Dio razloga za to svakako je općenito povećanje nasilja u toj zemlji, ali dio se krije i u jakom antikatoličkom naboju koji ponovno jača.

Mons. Alfonso Miranda Guardiola, pomoćni biskup nadbiskupije u Monterrey, rekao je kako smatra da ovaj čin nasilja reflektira općeniti porast broja ubojstava i sve jačeg nasilja u međusobnim obračunima narko-kartela.

Sjedište Meksičke biskupske konferencije nalazi se u sklopu svetišta Gospe Guadalupske.

Goran Andrijanić | Bitno.net