Natalie Halson iz Manchestera prošlog je prosinca rodila malenu Mirabelle. Vijest je to koja nikoga ne bi pretjerano zanimala da ovu 29-godišnju majku liječnici nisu 10 puta nagovarali na pobačaj.

“Pobačaj mi je bio ponuđen na svakom sastanku kojega sam imala sve dok nije rođena – sve skupa oko deset puta”, ispričala je Halson. “Ali tako mi je drago što sam odbila. Mirabelle je uistinu čudo.”

Pobačaj je predlagan zato što je u 22. tjednu trudnoće njezinoj kćeri dijagnosticirana spina bifida (poremećeno zatvaranje kralježničnog kanala), zbog čega su liječnici smatrali da njezin život neće biti vrijedan življenja.

“Postavili su stvari kao da mi je pobačaj jedina mogućnost i objasnili da će moje dijete ako nastavim s trudnoćom biti prikovano za invalidska kolica te da neće imati kvalitetan život”, priča Halson.

No, srećom, ona se nije pristala predatI te je počela provoditi vlastito istraživanja kako bi vidjela koje su sve mogućnosti za njezinu nerođenu kćer.

“Istražila sam koliko sam mogla i shvatila da postoje mogućnosti, odbila sam odustati od svog djeteta, ali liječnici jednostavno nisu prihvaćali ‘ne’ kao odgovor”, rekla je.

Nakon nekog vremena Halson je saznala za novu fetalnu operaciju koja pomaže sanirati kralježnicu nerođene djece u maternici, no za Mirabelle to nije bila opcija zbog oblika njezine kralježnice.

To nije obeshrabrilo ovu 29-godišnju Engleskinju te je zatražila prijem kod specijalista kako bi saznala što još može učiniti za zdravstveno stanje svoje kćeri.

“Da nisam imala vremena napraviti vlastito istraživanje možda bih pristala na prekid trudnoće”, rekla je. “Sada gledam na Mirabelle i mislim ‘Uopće te ne bih upoznala’. Ne usudim se niti razmišljati o tome.”

12. prosinca Halson je rodila malenu Mirabelle u liverpoolskoj bolnici, a djevojčica je ubrzo nakon toga odvedena na operaciju kako bi joj se sanirala kralježnica.

“Operirali su Mirabellinu kralježnicu dan nakon što je rođena, bilo je to strahovito tjeskobno čekanje, budući da je trajalo oko 12 sati, ali liječnici su bili uistinu zadovoljni s njezinim napretkom”, rekla je sretna majka koja ima poruku i za sve ostale trudnice:

“Preporučila bih svakom roditelju koji dobije savjet da pobaci kako to nije jedina mogućnost, bez obzira što im bolnice pokušavale reći”, rekla je Halson. “I uvijek slijedite svoj instinkt, nešto unutar mene je govorilo da će s mojom bebom biti sve u redu – i pogledajte ju sada, savršena je.”

Ivo Džeba | Bitno.net