Tijekom pet godina rada u Medicinskom centru Albany doktor Anthony Levantino je napravio oko 1200 pobačaja, odnosno u prosjeku jedan pobačaj dnevno. Danas je svjestan kako je okrutno oduzimao nevine živote, jer je bio u zabludi kako ženama samo pruža zdravstvenu uslugu. Međutim, s vremenom se više nije mogao nositi sa stravičnim prizorima, donosi Faith Wire.

„Zamislite da ste liječnik koji se zalaže za pobačaj. Vaša pacijentica ima 17 godina, nalazi se u 20-om tjednu trudnoće i već danima u trbuhu osjeća nježne udarce. Leži uspavana ispred vas, a vi joj morate ‘pomoći’, odnosno riješiti je problema koji se zove trudnoća“, kaže doktor Levantino.

Liječnik objašnjava kako je očito morao doživjeti nešto tragično što ga je navelo na preispitivanje svojeg odnosa prema ljudskom životu. Naime, njegova kći Heather je poginula u šestoj godini života kada ju je ispred kuće udario automobil. „Samo smo čuli zvukove kočnica . Heather je preminula na putu prema bolnici. To je nešto od čega se nikada ne možete oporaviti“, kaže Anthony Levantino.

Nakon nekoliko tjedana se vratio na posao. „Pojavio sam se u Medicinskom centru Albany kao i stotinu puta prije toga kako bih napravio kasni pobačaj“, prisjeća se. Međutim, kada je posegnuo za stezaljkom, koja se koristi za izvlačenje ruku, nogu i drugih dijelova bebe u majčinoj utrobi, po prvi puta se osjetio loše. „Doslovno sam zurio u mali dio bebina tijela na stezaljci… Kada završite kasni pobačaj (D&E), onda morate posložiti dijelove djeteta na stol i zatim ih sastaviti kako biste bili sigurni da ste ih sve izvadili“, objašnjava.

„Napravio sam pobačaj i gledao u hrpu dječjih organa na stolu. Po prvi puta u životu na pobačaj nisam gledao kao na predivno pravo majke na izbor. Sebe odjednom više nisam doživljavao kao velikog liječnika koji pomaže i rješava tuđe probleme. Nisam razmišljao niti o 800 dolara koje sam upravo zaradio. Vidio sam samo nečijeg sina ili kćer. Upravo sam sahranio svoju kćer, a onda sam uzeo novac od ljudi koji su htjeli da ubijem njihovo dijete”, kaže.

Doktor Levantino je u tom trenutku odlučio da je dosta. Od sada više neće izvoditi kasne pobačaje, nego će abortirati isključivo bebe u prvom tromjesečju trudnoće. „Srećom, vrlo brzo sam shvatio kako veličina i starost bebe ne igraju nikakvu ulogu te sam konačno prestao izvoditi pobačaje”, kaže.

Levantino je postao pro-life aktivist, odnosno uvjerljivi zagovornik života. „Uključio sam se u pro-life pokret kako bih ozdravio i zadobio oproštenje. Kako se možete iskupiti za 1200 ubijene djece? Ne možete. Dok sam obavljao pobačaje bio sam u epicentru potresa, ali kada sam prestao i maknuo se od svega toga, napokon mogu shvatiti kako pobačaj strašno utječe na one koji su povezani s ubojstvom nerođenih“, završava.

Why did this abortion doctor stop doing abortions?

Why did this abortion doctor stop doing abortions? Watch this very moving story from Dr. Anthony Levatino and Mrs. Levatino (an actual former abortion doctor — who plays the doctor in the movie) #drlevatino #whatshesaw #abbyjohnson #abortionworker #prolife #seeittogether#UNPLANNED in theaters everywhere March 29. More theaters added – pre-order your tickets at UnplannedTickets.com

Objavljuje Unplanned u Četvrtak, 7. ožujka 2019.

Priču o hrvatskom ginekologu Ivanu Zmijanoviću iz Šibenika koji je također prestao raditi pobačaje možete pročitati OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net