Lanac restorana brze prehrane Chick-fil-A, ponovno je postao žrtva agresivne LGBT agende, nakon što mu je gradsko vijeće San Antonija uskratilo mogućnost otvaranja poslovnice u međunarodnoj zračnoj luci u tom američkom gradu, navodeći kako Chick-fil-A ima “nasljeđe anti-LGBTQ ponašanja”.

Podsjetimo, 2012. godine čelnik uprave ovog lanca restorana, Dan Cathy, izjavio je kako se moli Bogu “da naš naraštaj ne bude tako ohol da mislimo kako možemo redefinirati obitelj”, nakon čega je niz LGBT udruga organizirao kampanju za bojkot Chick-fil-A-a.

“Ovom odlukom gradsko vijeće potvrđuje rad koji naš grad čini kako bi postao prvak ravnopravnosti i uključivosti”, komentirao je odluku gradski vijećnik Robert Treviño. “San Antonio je grad pun suosjećanja u čijim gradskim objektima nema mjesta za kompanije koje imaju nasljeđe anti-LGBT ponašanja”, dodao je Treviño.

Posljednje prozivanje Chick-fil-A-a za takva “anti-LGBT” ponašanja” dogodilo se upravo početkom proteklog tjedna, u kojemu je i donesena odluka da im se onemogući otvaranje restorana u zračnoj luci. Na internetskoj stranici Think Progres kritizirali su ih zato što su 2017. iz sredstava svoje zaklade s ukupno 1,8 milijuna dolara financirali tri kršćanske organizacije: Društvo kršćanskih atletičara, Vojsku spasenja i Dom za mlade Paula Andersona.

Iz Chick-fil-A reagirali su na odluku Vijeća citirajući kodeks ponašanja u njihovim restoranima: „Čini drugima ono što želiš da drugi tebi čine”, koji je preuzet iz Isusova Govora na gori.

“140 000 ljudi koji svakodnevno poslužuju kupce u našim restoranima predstavljaju i prihvaćaju sve ljude, bez obzira na njihovu rasu, spol, etničku pripadnost, seksualnu orijentaciju ili rodni identitet. Naša namjera je imati pozitivan utjecaj na sve koji stupaju u kontakt s Chick-fil-A-om”, poručio je glasnogovornik popularnog lanca restorana za Fox News.

“Nažalost, krivo predstavljanje našeg brenda vodi do odluka poput ove”, dodao je. “Jedino na što je Zaklada Chick-fil-A usredotočena je podupiranje inicijativa usmjerenih na mlade i edukaciju. Ponosni smo na pozitivan utjecaj koji ostavljamo na zajednice diljem Amerike i transparentni smo po pitanju naših davanja na našoj web stranici.”

Chick-fil-A našao se u medijima i ranije ovog mjeseca nakon što je dekanica Poslovnog koledža na sveučilištu Rider u New Jerseyu, Cynthia Newman, odstupila sa svoje funkcije. Razlog je bio taj što je sveučilište odlučilo zabraniti dolazak Chick-fil-A-a, a kao razlog su naveli isti argument kao i gradsko vijeće San Antonija.

“Osjetila sam kao da me je netko udario u trbuh kada sam pročitala izjavu”, rekla je Newman. “Vrlo sam predana kršćanka, a u Chick-fil-A-ovoj izjavi o svrsi korporacije stoji da žele slaviti Boga i biti vjerni upravitelji svega što im je povjereno, te pozitivno utjecati na svakoga tko stupi u kontakt s njima. Rekla bih da to odražava i moja osobna uvjerenja, stoga sam to shvatila vrlo osobno”, objasnila je.

Ivo Džeba | Bitno.net