BISKUPIJA POKRENULA ISTRAGU

Novo euharistijsko čudo u Argentini? Hostija ‘prokrvarila’ tijekom klanjanja

Tijekom adoracije vjernici su primijetili promjenu na posvećenoj hostiji, koja se uskoro pretvorila u crvenu nit boje krvi.

krvava hostija hostija prokrvarila argentina

Foto: ACIA

Biskupija Rafaela u Argentini mogla bi biti blagoslovljena euharistijskim čudom, javlja Katolička tiskovna agencija Argentine (AICA), a prenosi CNA.

Naime lokalni biskup Luis Fernandez pokrenuo je istragu o mogućem euharistijskom čudu koje se dogodilo na Veliki utorak, 11. travnja.

Prema informacijama, nekolicina mladih klanjala se pred Presvetim oltarskim sakramentom u rehabilitacijskom centru za ovisnike o drogama San Miguel, u argentinskoj provinciji Santa Fe. Tijekom adoracije primijetili su promjenu na posvećenoj hostiji, koja se uskoro pretvorila u crvenu nit boje krvi.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Juan Ternengo, upravitelj centra za ovisnike, izjavio je kako se na euharistiji pojavila “tamno crvena boja koja je curila iz hostije, dok su mladi pjevali i molili”.

Cijeli slučaj odmah je javljen biskupu koji je ubrzo posjetio centar te uzeo hostiju kako bi nad njom moglo biti provedeno istraživanje.

Biskupija je objavila i priopćenje o cijelom slučaju, poručivši kako “Crkva u ovakvim i sličnim slučajevima traži da se u skromnosti i razboritosti rasvijetli događaj kako bi se ustvrdilo što se uistinu dogodilo”.

Naglasivši kako ovakvi slučajevi “nisu česti niti jednostavni za razlučivanje”, istaknuto je da je lokalni biskup, u skladu s preporučenom procedurom, “uklonio hostiju iz javnosti, sačuvavši ju na dostojan način”.

“Time je započeo proces razlučivanja kako bi u pravo vrijeme mogli biti doneseni ispravni zaključci.”

“Kakav god bio ishod istrage, iskoristimo ovo vrijeme za obnovu naše vjere i pobožnosti prema najvećem čudu, stvarnoj prisutnosti Isusa Krista u svakoj svetoj misi”, zaključeno je u priopćenju.

Nedavno se sličan slučaj dogodio u američkog gradu Kearnsu, u saveznoj državi Utah. Na kraju se ispostavilo kako se radilo o crvenoj plijesni na hostiji.

S druge strane, prije 21 godinu Crkva je priznala euharistijsko čudo koje se dogodilo u Buenos Airesu, u vrijeme kad je kao kardinal tamo stolovao Jorge Maria Bergoglio, sadašnji papa Franjo.

Više o temi euharistijskih čuda možete pročitati OVDJE.

Tino Krvavica | Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 13. travnja 2017.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.


Možda vam se svidi