Biskupija Rafaela u Argentini mogla bi biti blagoslovljena euharistijskim čudom, javlja Katolička tiskovna agencija Argentine (AICA), a prenosi CNA.

Naime lokalni biskup Luis Fernandez pokrenuo je istragu o mogućem euharistijskom čudu koje se dogodilo na Veliki utorak, 11. travnja.

Prema informacijama, nekolicina mladih klanjala se pred Presvetim oltarskim sakramentom u rehabilitacijskom centru za ovisnike o drogama San Miguel, u argentinskoj provinciji Santa Fe. Tijekom adoracije primijetili su promjenu na posvećenoj hostiji, koja se uskoro pretvorila u crvenu nit boje krvi.

Juan Ternengo, upravitelj centra za ovisnike, izjavio je kako se na euharistiji pojavila “tamno crvena boja koja je curila iz hostije, dok su mladi pjevali i molili”.

Cijeli slučaj odmah je javljen biskupu koji je ubrzo posjetio centar te uzeo hostiju kako bi nad njom moglo biti provedeno istraživanje.

Biskupija je objavila i priopćenje o cijelom slučaju, poručivši kako “Crkva u ovakvim i sličnim slučajevima traži da se u skromnosti i razboritosti rasvijetli događaj kako bi se ustvrdilo što se uistinu dogodilo”.

Naglasivši kako ovakvi slučajevi “nisu česti niti jednostavni za razlučivanje”, istaknuto je da je lokalni biskup, u skladu s preporučenom procedurom, “uklonio hostiju iz javnosti, sačuvavši ju na dostojan način”.

“Time je započeo proces razlučivanja kako bi u pravo vrijeme mogli biti doneseni ispravni zaključci.”

“Kakav god bio ishod istrage, iskoristimo ovo vrijeme za obnovu naše vjere i pobožnosti prema najvećem čudu, stvarnoj prisutnosti Isusa Krista u svakoj svetoj misi”, zaključeno je u priopćenju.

Nedavno se sličan slučaj dogodio u američkog gradu Kearnsu, u saveznoj državi Utah. Na kraju se ispostavilo kako se radilo o crvenoj plijesni na hostiji.

S druge strane, prije 21 godinu Crkva je priznala euharistijsko čudo koje se dogodilo u Buenos Airesu, u vrijeme kad je kao kardinal tamo stolovao Jorge Maria Bergoglio, sadašnji papa Franjo.

Više o temi euharistijskih čuda možete pročitati OVDJE.

Tino Krvavica | Bitno.net