Kardinal Robert Sarah, bivši prefekt Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata, ovoga je tjedna operiran uz pomoć robotske tehnologije. Urološka operacija uspješno je odrađena u Velikoj metropolitanskoj bolnici u gradu Reggio Calabriji, koji se nalazi na jugu Italije, piše CNA.

Liječnici su na konferenciji za novinare izjavili kako je operacija bila uspješna te se, zahvaljujući upravo robotskog tehnologiji “Da Vinci”, mogla izvesti na minimalno invazivan način. Međutim, nisu naveli razlog zbog čega je kardinal morao biti podvrgnut operaciji.

Inače, kardinal Sarah u narednim mjesecima ima nekoliko zakazanih angažmana. Prošloga je tjedna, tako, objavljeno da će sudjelovati na Mladifestu u Međugorju, koji se održava od 1. do 6. kolovoza. Početkom rujna trebao bi sudjelovati na 52. Međunarodnom euharistijskom kongresu u Budimpešti.

Njegov osobni tajnik, Lorenzo Festicini, koji je rodom iz Kalabrije, na konferenciji za novinare bolnicu je pohvalio zbog „kvalitete, profesionalnosti, humanosti i predanosti“.