Kardinal Robert Sarah, bivši prefekt Kongregacije za bogoštovlje, jedan je od prelata koji će predvoditi liturgijska slavlja na ovogodišnjem Mladifestu.

Vijest je za Radio Međugorje potvrdio međugorski župnik fra Marinko Šakota, dodavši kako će uz Saraha svete mise predvoditi i apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, nadbiskup Tadeusz Wojda, biskup Guido Gallese te fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

”Dolazak kardinala Saraha, nadbiskupa i biskupa na Mladifest je veliki događaj i velika radost za sve nas. Mladi su sretni kada vide da su pastiri s njima, a pastiri su sretni kad vide tolike mlade koji mole i slave Gospodina”, poručio je Šakota za Radio Međugorje.

32. Festival mladih u Međugorju održat će se od 1. do 6. kolovoza pod geslom “Koje dobro moram činiti?” (Mt 19, 16).

Za razliku od prošlogodišnjeg Mladifesta, ovogodišnje izdanje sastojat će se od prijepodnevnog i poslijepodnevnog programa (molitva, pjesma uz međunarodni orkestar i zbor, kateheza, svjedočanstva) te večernjeg programa (krunica, euharistija, klanjanje, molitva sa svijećama, molitva pred križem, igrani film zajednice Cenacolo…).

Program Mladifesta možete pronaći OVDJE.