Bog često djeluje na neobične načine. Primjerice, američkoj obitelji Wood pomogao je kroz poruku koja uopće nije bila namijenjena njima. Svi smo mi barem jednom primili takvu poruku. Jedan dio ljudi takve poruke ignorira, a pojedini na njih odgovaraju otprilike ovako: „Oprostite, mislim da ste pogriješili broj.“

Srećom, Tony Wood je takvoj poruci s nepoznatog broja posvetio malo više truda, donosi Aleteia. Naime, njemu je mlada djevojka Sydney Uselton nedavno na mobitel postala fotografiju s porukom u kojoj traži mišljenje o novoj haljini. Tony joj je odgovorio: „Mislim da je ova poruka namijenjena nekome drugome. Moja supruga nije kod kuće, pa je ne mogu pitati za mišljenje. Međutim, moja djeca i ja mislimo da vam haljina pristaje fenomenalno. Definitivno je odjenite.“ Uz poruku je poslao fotografiju svoje djece na kojoj oni s palčevima u zraku odobravaju ženin modni izbor.

Nakon što je njegov pristojan odgovor postao popularan na Twitteru, Tony je objasnio kako njegova supruga nije bila kod kuće jer je bila na kemoterapiji sa šestim sinom, Kaizlerom. Tada se saznalo za dječaka koji boluje od leukemije, a za njegovo liječenje je prije više od dvije godine pokrenuta GoFundMe. Zahvaljujući simpatičnom odgovoru njegova oca na poruku nepoznate žene javnost je doznala za humanitarnu kampanju, pa je u nekoliko dana skupljeno više od 40 tisuća dolara.

„Samo u jednom danu prikupljeno je više od tisuću dolara. Bog je predivan i u svakom trenutku zna što nam je potrebno“, rekao je Tony. Njegova supruga Rachel je izjavila kako je zahvalna Bogu na dobrim ljudima kojima je još uvijek stalo do drugih te se trude biti ljubazni i velikodušni.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net