Američka pop zvijezda Justin Bieber izjavio je u razgovoru za modni časopis Vogue kako je godinu dana prije svoga braka s Hailey Baldwin živio u celibatu, te kako je to učinio da bi se tijekom toga razdoblja “iznova posvetio Bogu”.

Bieber je pojasnio u razgovoru kako je imao problem s predbračnim seksom te da je počeo shvaćati dublji smisao kršćanske spolne moralnosti.

“Bog ne traži od nas da se suzdržavamo od seksa za njega jer želi nekakva pravila za nas. On nas tako želi zaštiti od bola i povrijeđenosti. A mislim da seks doista može izazvati povrijeđenost”, rekao je.

Pop pjevač rekao je i kako seks može biti psihološki nadomjestak za osjećaj nedostatka samopouzdanja, a on je htio biti iskren prema sebi.

“Nekada ljudi ulaze u seks jer se ne osjećaju dobro. Jer im nedostaje samopouzdanja. To rade žene i muškarci. Ja sam se želio posvetiti Bogu jer sam doista osjećao da je to bolje za moju dušu”, ispričao je glazbenik i dodao kako je siguran da je kao rezultat toga njegova veza s modelom, koja je imala svoje “uspone i padove”, završila brakom.

Ovo nije prvi put da Bieber na svoj način daje svjedočanstvo o kršćanskoj vjeri. Pop zvijezda koja je nekada živjela životom tipičnim za to okruženje (svojedobno su ga fotografirali na izlasku iz javne kuće), zadnjih nekoliko godina je promijenio svoj stil.

Tako je u srpnju prošle godine u tekstu namijenjenom zaručnici napisao: “Obećavam da ću voditi našu obitelj s čašću i integritetom, puštajući da nas Isus kroz Duha Svetoga vodi u svemu što činimo i u svakoj odluci koju donosimo.”

Nakon novoga svjedočanstva, ovoga o predbračnoj čistoći, doživio je napade svjetovnih medija.

Tako je jedna komentatorica britanskog The Telegrapha napisala kako “celibat prije braka nije poruka koju on treba slati obožavateljima” , jer seks mora biti konzumiran prije braka kako bi partneri probali odgovaraju li jedan drugome.

Bitno.net