JEDAN OD NJIH JE DEMOKRAT

Još dvije pobjede za život: Guverneri Južne Karoline i Louisiane spremni potpisati pro-life zakon

“Ovo je pro-life država. Kada zakon o kucanju srca dođe na moj stol, potpisat ću ga.”

Nedugo nakon što su savezne američke države Georgia i Alabama donijele pro-life zakone, još jedna dobra vijest za branitelje života stiže iz Južne Karoline i Louisiane.

Guverner Južne Karoline, Henry McMaster, prošle je subote izjavio da je spreman potpisati zakon o zabrani pobačaja nakon što počne kucati bebino srce čim ga zakonodavno tijelo izglasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je pro-life država. Kada zakon o kucanju srca dođe na moj stol, potpisat ću ga”, poručio je McMaster pred oko 1200 okupljenih na godišnjem kongresu republikanaca u Južnoj Karolini koji su ovu izjavu popratili pljeskom.

Slične poruke stigle su i iz ureda guvernera Louisiane. Glasnogovornica guvernera Johna Bela Edwardsa, Christina Stephens, dala je naslutiti kako bi i ta savezna država uskoro mogla potpisati zakon o zabrani pobačaja nakon prvih otkucaja srca. Ova vijest veseli tim više što guverner Edwards dolazi iz demokratske stranke koja je mnogo sklonija pro-choice strani.

“Rekao je da je sklon potpisati taj zakon”, poručila je Stephens. “Zasigurno želi prethodno vidjeti konačni nacrt prije toga. To je u potpunosti u skladu s njegovim ranijim pro-life glasanjima i djelovanjima”, rekla je Stephens za CNN.

Sam Edwards prošlog je tjedna tijekom novinske konferencije u Louisiani poručio kako se njegov stav po pitanju zaštite života “nije promijenio” u odnosu na ono što je govorio u kampanji za guvernera. “Kada sam se kandidirao za guvernera, rekao sam da sam pro-life. Tako da to ostaje nepromijenjeno”, rekao je Edwards.

Pojedini komentatori smatraju kako val potpisanih i najavljenih pro-life zakona u američkim saveznim državama stiže kao odgovor na odluku guvernera New Yorka, Andrewa Cuoma, da u siječnju ove godine potpiše zakon kojim je pobačaj dopušten sve do trenutka rođenja.

Tako bi se ono što se činilo kao najava potpunog sloma moralnih vrijednosti po pitanju zaštite života u Americi moglo pretvoriti u jedan od najznačajnijih pokreta za zaštitu života kojeg ovog puta ne predvode samo građani na ulicama nego i odvažni guverneri koji ne žele imati nerođenu djecu na svojoj savjesti.

Ivo Džeba | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 22. svibnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi