NEVJEROJATNA SNIMKA IZ FRANCUSKE

Jelen u crkvi je vijest sama po sebi, a posebno kada otkrijete kojem je svecu crkva posvećena

Neobična priča o jelenu koji je zalutao u crkvu koja je posvećena zaštitniku lova

Jedan divlji jelen je na misteriozan način dolutao u crkvu svetog Eustahija u Francuskoj. Ovaj događaj vjerojatno nikada ne bi prerastao lokalne okvire da crkva nije posvećena svecu kojega Katolička Crkva slavi kao zaštitnika lovaca i šumara.

Prije nego što je postao kršćanin, zvao se Placid i bio je istaknuti general cara Trajana. Iako poganin, bio je pobožan i milosrdan. Jednoga je dana u lovu naišao na prekrasnog jelena kojega je slijedio šumom sve dok je imao daha, ali ga nije uspio uhvatiti. Potom se jelen popeo na strmu stijenu i odande promatrao svoga progonitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to više nije bio onaj jelen od prije: između rogova sjajio mu se križ s prikazom raspela. “Zašto me progoniš? – začuo se glas. “Ja sam Isus kojega, i ne znajući, častiš.” Vrativši se kući, Placid je zajedno sa svojom suprugom i djecom pohitio biskupu, krstiti se. Tada je uzeo ime Eustahije. Kako je završio njegov mučenički život možete pročitati OVDJE.

Wild Deer In The Church of Saint Eustace

Check out this footage of a wild deer roaming around the Catholic Church of Saint Eustace in France. What makes this unlikely event even more amazing is that Saint Eustace is considered the patron saint of deer and converted when a vision of the Crucifix appeared to him between the antlers of a deer he was hunting!

Objavljuje uCatholic u 5. lipnja 2018

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 6. lipnja 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi