PRIOPĆENJE CARITASA BIH

Između Doboja i Maglaja napadnuto vozilo riječkog Caritasa u kojem su bile dvije časne sestre

„Mi u Caritasu Bosne i Hercegovine očekujemo poduzimanje potrebnih koraka i informaciju od strane spomenutih policijskih uprava o poduzetim koracima kako bi se osigurala sigurnost na spomenutoj prometnici putnika i vozila, a posebno delegacija Caritasa iz Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju Caritasa BiH

U ponedjeljak, 22. listopada 2018. god. oko 14 sati, na dijelu prometnice između Doboja i Maglaja dogodio se napad na delegaciju Caritasa Riječke nadbiskupije. Na automobil Caritasa Riječke nadbiskupije, kojim je upravljala ravnateljica ovog Caritasa, nepoznate osobe bacile su teški predmet da bi nakon toga dvojica nepoznatih tridesetogodišnjaka zapriječili prolaz.

Izišli su iz automobila i nasilno pokušali otvoriti vozačeva vrata u kojem su se nalazile dvije časne sestre: ravnateljica i njezina susestra. Spasila ih je njihova prisebnost, jer su tom trenutku zaključale sva vrata. Uz glasne i nasilničke povike vikali su da su im razbile retrovizor na automobilu. Shvativši da se u automobilu nalaze časne sestre i da samo nasilnim putem mogu ostvariti svoje namjere, sa svojim su automobilom pobjegli u nepoznatom pravcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Mi u Caritasu Bosne i Hercegovine očekujemo poduzimanje potrebnih koraka i informaciju od strane spomenutih policijskih uprava o poduzetim koracima kako bi se osigurala sigurnost na spomenutoj prometnici putnika i vozila, a posebno delegacija Caritasa iz Republike Hrvatske”, stoji u priopćenju Caritasa BiH.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net

Objavljeno: 26. listopada 2018.

Možda vam se svidi