Anthony Hobson iz New Yorka optužen je prošloga tjedna da je nožem usmrtio svoju djevojku i njihovo nerođeno dijete, no zbog novog zakona o pobačaju neće biti kazneno gonjen i zbog smrti djeteta.

Apsurdnost situacije povećava činjenica da je u policijskom izvještaju navedeno kako je moguće da je Hobson ciljao upravo trbuh svoje djevojke koja je bila u petom mjesecu trudnoće.

“Žena je brutalno izbodena – što je dovelo do smrti nje i nerođenog djeteta”, izjavio je okružni tužitelj Richard Brown komentirajući slučaj. “Optuženiku je stavljeno na teret da nije pokazao milost prema ljudskom životu kada je više puta i s namjerom zabio nož u trbuh, tijelo i vrat trudnice.”

Iako je u svojoj izjavi Brown najavio kako će Hobson biti optužen i zbog smrti djeteta, glasnogovornik suda kasnije je rekao kako je ta optužba opozvana.

Razlog opoziva je novi zakon o pobačaju koji je nedavno u slavljeničkom duhu potpisao guverner države New York, Andrew Cuomo, a prema kojem je osim ozakonjenja pobačaja sve do samog kraja trudnoće, pobačaj potpuno izbačen iz kaznenog zakona.

Prema optužnici, Hobson je izvukao svoju djevojku iz stana u Queensu i izbo je do smrti. Policija je navela da je netko pozvao hitnu pomoć nakon što je pronašao izranjenu Irigoyen kako obilno krvari u predvorju stambene zgrade. Prema izjavi svjedoka, usmrćena žena je u trenutku napada vikala: “Ima nož! Ubit će dijete!”

Komentirajući ovu tragediju, članica skupštine iz republikanskih redova, Nicole Malliotakis, za CBN je izjavila: “Kao što sam rekla u svome govoru, biti napadnut (ili u ovom slučaju ubijen) i izgubiti dijete nije ‘ženin izbor’. Prošla su tek dva tjedna, a već vidimo prvu žrtvu loše oblikovanog zakona.”

Ivo Džeba | Bitno.net