“Prave hostije koje je posvetio katolički svećenik!! Devet komada!! Napravljene u Njemačkoj!! Crna misa, magija, sotonizam”, glasio je oglas objavljen na poznatoj web trgovini Etsy.com koji je podignuo pravu buru među katolicima.

U oglasu, koji je objavljen na računu naziva Pentagora, pod rubrikom “detalji proizvoda” stoji kako su hostije namijenjene za “zloupotrebu u crnoj magiji”.

Portal LifeSiteNews kontaktirao je prodavača koji je potvrdio da se doista radi o posvećenim hostijama.

“Možda ne znate, ali da biste slavili autentičnu crnu misu, morate biti zaređeni katolički svećenik”, odgovorio je, otkrivši još neke uznemirujuće detalje:

“U Njemačkoj postoji nekoliko svećenika koji djeluju u sotonističkom podzemlju. Nažalost, ne mogu vam otkriti više.”

“Njemačka je uvijek bila zemlja okultnoga. Ne morate mi vjerovati. Pravi ljudi me prepoznaju, to je sve što je važno.”

Nakon nekoliko dana, javlja Catholic News Agency, uz oglas je pisalo “rasprodano”. Oznaka je kasnije obrisana.

Dana 13. svibnja na internetu se pojavila peticija kojom se od web trgovine Etsy.com traži da ukloni spomenuti oglas. Oglas je u jedan dan potpisalo 7500 ljudi.

U utorak 14. svibnja, zahvaljujući pritisku javnosti, iz Etsyja su potvrdili kako “preprodaja posvećenih hostija krši njihova pravila”. Također su istaknuli i kako su nakon primitka obavijesti maknuli oznaku “rasprodano”.

Pravila prodaje popularne internetske trgovine zabranjuje prodaju ukradenih predmeta, kao i onih koji “podržavaju ili veličaju mržnju prema ljudima ili na drugi način ponižavaju osobe zbog njihove rase, narodnosti, porijekla, religije, spola, rodnog identiteta, invaliditeta ili seksualne orijentacije”.

Umjesto proizvoda na linku oglasa sada stoji obavijest: “Ovaj proizvod više nije dostupan”.

Etsy ne pregledava pojedinačne proizvode prije objave na svojim stranicama, ali iz tvrtke su poručili kako potiču svoje korisnike da prijave proizvode koji krše pravila prodaje.

*Pročitajte više: Grijeh iz paklenih dubina – ispovijed žene koja je ubila Boga

Tino Krvavica | Bitno.net