MOLIMO ZA ASIU BIBI I NJEZINU OBITELJ

Iako je jučer puštena iz zatvora, Asia Bibi se i dalje nalazi u Pakistanu

Život Asie Bibi kao i njezine obitelji i dalje je u opasnosti. Podržimo ih u molitvi!

Asia Bibi

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Pakistana Muhamed Faisal je opovrgnuo pisanja brojnih medija kako je Asia Bibi, koja je jučer puštena iz zatvora, napustila zemlju. „Još uvijek je u Pakistanu“, izjavio je.

Život ove hrabre kršćanke i majke i dalje je u velikoj opasnosti jer je njezina oslobađajuća presuda izazvala bijes radikalnih islamističkih krugova koji traže njezino pogubljenje. Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani na Tvitteru je napisao: „Asia Bibi je napustila zatvor i premještena je na sigurno mjesto. Zahvaljujem pakistanskim vlastima“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Inače, njezin odvjetnik je prije nekoliko dana zbog prijetnji bio prisiljen napustiti Pakistan. Suprug Asie Bibi, Ashiq Masih, uputio je apel europskim zemljama zatraživši azil za cijelu obitelj. Asia Bibi je provela devet godina u zatvora zbog navodnog vrijeđanja proroka Muhameda.

Kronologiju slučaja možete pročitati OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Objavljeno: 8. studenoga 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi