REAGIRAO I SENATOR TED CRUZ

Guverner Teksasa objavio: Slučaj procesa promjene spola 7-godišnjeg djeteta ispituje državni tužitelj

“Za vašu informaciju, slučaj sedmogodišnjeg Jamesa Youngera ispituje Ured teksaškog državnog tužitelja i Teksaški odjel za obitelj i zaštitu”

Foto: Wikipedia

Nakon što je jučer sud u američkom gradu Dallasu odbio zahtjev Jeffreyja Youngera, koji je tražio da sudske vlasti prekinu proces promjene spola kojemu je njihova sedmogodišnjeg sina Jamesa izložila bivša mu supruga Anne Georgulas, u cijeli će se slučaj uključiti i Ured teksaškog državnog tužitelja.

Tu je informaciju na svom Twitter profilu prenio guverner Teksasa, republikanac Greg Abbott. “Za vašu informaciju, slučaj sedmogodišnjeg Jamesa Youngera ispituje Ured teksaškog državnog tužitelja i Teksaški odjel za obitelj i zaštitu”, napisao je danas Abbott, a njegov je tweet u kratkom vremenu podržalo oko 50 tisuća korisnika Twittera.

Podsjetimo, Younger je tražio skrbništvo nad Jamesom i njegovim bratom blizancem Judeom kako bi spriječio da se Jamesa podvrgne promjeni spola, no porota je s 11 glasova za i jednim protiv odlučila da njegov bivša supruga preuzme skrbništvo nad blizancima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Life Site Newsa, na samome suđenju eksperti koje je majka pozvala kao svjedoke nisu mogli potvrditi kako James doista boluje od rodne disforije. James ne pokazuje nikakve znakove posebne tjeskobe ili duševnih boli i, prema priznanju svjedoka-eksperta, njegov „rodni identitet još je fluidan“, dakle, ne osjeća se definitivno kao djevojčica.

O cijelom slučaju oglasio se i teksaški senator i jedan od republikanskih predsjedničkih kandidata na prošlim izborima, Ted Cruz.

“Ovo je zastrašujuće i tragično. Da roditelj podvrgava tako malo dijete blokatorima hormona kako bi mu trajno promijenio život mijenjajući njegov spol je ništa manje nego zlostavljanja djeteta”, napisao je, dodavši u drugom tweetu kako sedmogodišnje dijete “nije dovoljno zrelo” da donosi tako duboke odluke poput ove.

Cruz je pozvao i saveznu državu Teksas da zaštititi djetetovo pravo na izbor “kao informirane i odrasle osobe”, a ne da ga se “iskorištava kao pijuna u ljevičarskoj političkoj agendi”.

Ivo Džeba | Bitno.net

Objavljeno: 24. listopada 2019.
  1. Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi