Jedna ženska osoba ubijena je nakon što je naoružani muškarac sinoć upao u starački dom za umirovljene misionare u mjestu Montferrier-sur-Lez na jugu Francuske, javlja BBC.

Prema informacijama, napadač je ušao u starački dom naoružan nožem i sačmaricom, napad se za sada ne može dovesti u vezu s terorizmom.

Ubijena žena, navodno zaposlena u domu, pronađena je van zgrade, svezana i s povezom preko usta, a prema izjavama ubijena je nožem.

Kako piše Russia Today, žena je uspjela nazvati policiju prije no što je napadnuta. Policija je pretražila cijelu zgradu, ali napadača nije pronašla. Ostali korisnici doma su evakuirani i na sigurnom. Nema naznaka o drugim žrtvama.

Lokalni gradonačelnik izjavio je za medije kako u domu živi oko 60 bivših misionara, koji su najviše služili u Africi, nekoliko laika te manji broj časnih sestara.

Stanovnici doma su “vrlo stare osobe koje u prosjeku imaju 75 godina, a neke i preko 90”, izjavio je lokalni član gradskog vijeća, nadodavši kako je mnogima potrebna pomoć pri hodanju.

Snažne policijske snage dale su se u potragu za napadačem.

Francuska je u stanju pripravnosti nakon nedavnih terorističkih napada u toj zemlji. Podsjećamo, ovo je drugi smrtonosni napad na religijske institucije u toj zemlji, nakon što su u srpnju islamistički teroristi ubili oca Jacquesa Hamela dok je služio misu na sjeverozapadu Francuske.

Tino Krvavica | Bitno.net