NASILJE NA SVETOM MJESTU

Ovo je o. Jacques Hamel, novi mučenik Crkve… Pokoj mu vječni daruj, Gospodine!

„Vapim Bogu sa svim ljudima dobre volje. Pozvao bih nevjernike da se pridruže tom vapaju“ – izjavio je mjesni nadbiskup, mons. Dominique Lebrun

Collage3

Nova strašna vijest, koja se nažalost pridodala nizu nasilnih događaja ovih dana, uzrokujući neizmjernu bol i zabrinutost – tako je p. Federico Lombardi, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, prokomentirao napad u crkvi u Saint-Etienne-du-Rouvray, u Francuskoj, gdje su dvojica napadača ubili staroga svećenika o. Jacquesa Hamela prerezavši mu vrat te za taoce su uzeli dvije časne sestre i više drugih osoba. Oba su napadača ubijena nakon što je policija upala u crkvu, a barem je jedan od taoca u teškome stanju.

„Pratimo situaciju i čekamo daljnje informacije kako bi bolje razumjeli što se dogodilo“ – izjavio je p. Lombardi. „Papa je informiran i sudjeluje u boli i užasu zbog tog apsurdnog nasilja, s najradikalnijom osudom svakog oblika mržnje te uz molitvu za pogođene osobe.“ „Osobito smo pogođeni jer se ovo užasno nasilje zbilo u crkvi, svetome mjestu gdje se naviješta Božja ljubav“ – rekao je Papin glasnogovornik, izražavajući blizinu Svetoga Oca Crkvi u Francuskoj, Rouenskoj nadbiskupiji i čitavom francuskom narodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Vapim Bogu sa svim ljudima dobre volje. Pozvao bih nevjernike da se pridruže tom vapaju“ – izjavio je mjesni nadbiskup, mons. Dominique Lebrun, koji se vraća u Francusku sa Svjetskoga dana mladih u Krakovu. Ostavljam za sobom na stotine mladih koji su istinska budućnost čovječanstva. Molim ih da ne popuste nasilju te da postanu apostoli civilizacije ljubavi“ – rekao je nadbiskup.

U međuvremenu, na internetu su se pojavile i fotografije ubijenog 86-godišnjeg svećenika o. Jacquesa Hamela.

Ubijenog mučenika jedna je od njegovih župljanki opisala kao samozatajnog i toplog svećenika koji je uvijek bio na raspolaganju vjernicima.

U svojoj župi služio je već tridesetak godina.

RV | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 26. srpnja 2016.

Možda vam se svidi