Franjevci Kustodije Svete zemlje u nedjelju su slavili prvu svetu misu nakon 54 godine u Qasr al-Yahudu, mjestu kraj Jerihona, gdje je prema predaji Ivan Krstitelj krstio Isusa, javlja IKA.

„Na nedjelju Krštenja Gospodinova mi franjevci Kustodije Svete zemlje okupili smo se ispred Svetišta sv. Ivana Krstitelja na obali rijeke Jordan nedaleko od Jerihona kako bismo proslavili ovaj blagdan. Ova današnja proslava je jako bitna za franjevce jer prvi put nakon 1967. godine možemo slaviti misu u našem svetištu”, poručio je za Hrvatski katolički radio fra Andrija Majić, javljajući se iz Samostana sv. Ivana Krstitelja koji je nakon više od 50 godina vraćen pod upravu Kustodije Svete zemlje.

“Misi je prethodio svečani ulazak kustosa Svete zemlje fra Francesca Pattona kojega je ispred vrata svetišta dočekao jerihonski župnik. Na misi je sudjelovao mali broj franjevaca i vjernog puka zbog epidemioloških mjera. Nakon mise svećenici koji su koncelebrirali u euharistiji potpisali su se u knjigu misnih intencija samostana. Posljednji potpis i posljednja misa koja je slavljena u franjevačkom samostanu u svetištu sv. Ivana Krstitelja bila je 8. siječnja 1967. godine”, dodao je fra Majić, đakon Hercegovačke franjevačke provincije na studiju u Jeruzalemu.

Pogledajte fotografije s važnog misnog slavlja.

After 54 years and 3 days since the last time, the Franciscan friars of the Custody of the Holy Land returned to…

Objavljuje Custodia Terræ SanctæNedjelja, 10. siječnja 2021.