“Generation Hope” film o dobrotvornoj organizaciji “Marijini obroci” koja dnevno hrani više od milijun i sto tisuća djece u siromašnim područjima svijeta, bit će prikazan na 69. Filmskom festivalu u Cannesu.

Tridesetominutni film, u kojem sudjeluje i hollywoodska zvijezda te podupiratelj “Marijinih obroka” Gerard Butler, izabran je za prikazivanje u sklopu “Kutka kratkog filma”, prestižne platforme za nadolazeće producente i redatelje kratkih filmova.

Kako je objasnio voditelj udruge Magnus MacFarlane-Barrow, ime filma predstavlja “novu generaciju”, ljude kojima su “Marijini obroci” pomogli, a danas polako pronalaze svoj životni poziv: “To je ono o čemu film govori – studenti, pjevači, farmeri, učitelji, DJ-evi, nogometaši i bezbroj drugih sretnih mladih ljudi koji, dobro nahranjeni i dobro obrazovani, sada traže vlastiti put u životu.”

MacFarlane-Barrow također je izjavio kako su “posebno uzbuđeni što je ovaj prekrasan i poticajan film izabran za prikazivanje u Cannesu”.

“Kada smo snimali ‘Generation Hope’ nismo mogli niti zamisliti da će uživati prikazivanje na međunarodnom događaju tako visokog profila. To je nevjerojatan dar pomoću kojeg će naš rad doći do novih očiju, novih ušiju i novih srdaca”, dodao je MacFarlane-Barrow. Film je snimljen prema njegovoj bestseler knjizi “Baraka koja je nahranila milijun djece”. Knjigu možete nabaviti u knjižarama Verbuma, a njezinom kupnjom izravno pomažete udrugu Marijini obroci i njezine projekte.

“Generation Hope” režirao je američki redatelj Charles Kinnane, koji je također radio na nagrađivanom, prvom filmu o “Marijinim obrocima”, “Child 31”. Snimanje se odvijalo na nekoliko lokacija u Malawiju, Indiji te na Haitiju.

“Marijini obroci” započeli su kao jedan segment pomoći dobrotvorne organizacije “Scottish International Relief”, međutim 2012. oni postaju njihova glavna djelatnost, te cijela organizacija dobiva ime po Isusovoj majci, Djevici Mariji. Kada su počeli s radom, 2002. godine, prehranjivali su dnevno oko 200 djece u afričkoj državi Malawi. Danas se ta brojka popela na više od milijun i sto tisuća djece u različitim dijelovima svijeta.

Pogledajte službeni trailer filma “Generation Hope”:

Tino Krvavica | Bitno.net