Tri bogoslova, koja su u ponedjeljak oteta u Nigeriji, puštena su na slobodu. „Otmičari su 48 sati nakon otmice našu braću pustili na slobodu“, izjavio je otac Emmanuel Okolo, tajnik biskupije Kafanchan. Svećenik je zahvalio „svima koji su upućivali molitve za brzo oslobađanje bogoslova, ali i drugih koji se još uvijek nalaze u jazbinama svojih otmičara”.

Inače, bogoslovi su oteti iz Bogoslovije Krista Kralja, u kojoj živi više od 130 kandidata za svećenstvo, a nalazi se u mjestu Fayit, Fadam Kagoma, 15-ak kilometara od grada Kafanchana. Oteti bogoslovi u trenutku napada nalazili su se u kapeli, a sva trojica polaznici su četvrte godine. U napadu na bogosloviju ozlijeđena su šestorica bogoslova. Njima je pružena pomoć u bolnici i nakon toga su otpušteni na kućno liječenje.

Podsjetimo, kršćani su redovita meta terorističkih skupina u Nigeriji, a nerijetki su i sukobi između kršćanskih farmera i fulanskih stočara koji su većinom muslimani. Također, nedavno istraživanje pokazalo je kako je od 1. siječnja do 18. srpnja u toj zemlji ubijeno 3462 kršćana ili 17 dnevno.