Australska glumica Sarah Snook osvojila je nagradu za najbolju glumicu na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Emmy, a svojom zahvalom posvjedočila je pred cijelim svijetom da trudnoća ne sprječava žene u postizanju uspjeha. Naprotiv.

Snook je dobila nagradu za najbolju glumicu u drami za svoju ulogu Siobhan “Shiv” Roy u seriji Nasljeđe.

Tijekom preuzimanja kipića Australka je sa suzama u očima zahvalila vrlo posebnoj osobi koja ju je pratila tijekom snimanja četvrte sezone popularne serije.

“Najveća hvala ide nekome tko trenutno neće razumjeti ništa što govorim, ali nosila sam je sa sobom u ovoj posljednjoj sezoni. Zapravo, ona je mene nosila”, rekla je Snook te dodala:

“Vrlo je lako glumiti kada si trudna jer ti hormoni divljaju. Blizina njezina života koji je rastao u meni dala mi je snagu da iznesem ovu ulogu. Silno te volim. Od sada nadalje sve je za tebe.”

Njezin govor na svojem je Twitter profilu podijelio američki March for life naglasivši kako žene “ne trebaju pobačaj kako bi bile uspješne”.

“Ženska ravnopravnost i osnaživanje ne temelje se na dehumanizaciji najranjivijih i tretiranju nerođenih kao objekata. Osnaživanje uključuje podršku ženama i ohrabrivanje da su više nego sposobne izabrati život, a čineći to, ta beba neće ‘omesti’ njezine živote, već će ih obogatiti”, napisali su iz američkog March for life.

“Trudnoća je supermoć pridržana isključivo ženama koju treba zaštititi i prihvatiti. Ne treba ju smatrati teretom ili preprekom uspjehu. Prestanimo sukobljavati majke i njihovu djecu. Umjesto toga, počnimo gledati na odnos između majki i njihove djece kao na jednu od najvećih motivacija za žene da postignu bilo koji cilj.”

“Život je lijep; počnimo ga doživljavati takvim.”