Isabella Springmuhl iz Guatemale ima 19 godina, modna je dizajnerica koja ima svoju modnu liniju i – prva je osoba s Downovim sindromom koja je sudjelovala na prestižnom Tjednu mode u Londonu. Nedavno je boravila u Rimu gdje je imala prigodu susresti se s papom Franjom.

Priču o djevojci koja nikome nije dopustila da joj stane na njezin put prema ostvarenju snova objavila je stranica Rome Report.

Njezine kreacije već su osvojile svijet visoke mode, a pred njom je veliki broj projekata koje želi ostvariti.

“Ovdje u Rimu predstavit ću svoju novu kolekciju koja se zove ‘Srce, mir i ljubav'”, ispričala je Isabella u kameru.

Rekla je i kako joj nije uvijek bilo lako. Bilo je onih koji su je pokušavali odgovoriti od njezinih želja i strasti.

“Odbili su me na čak tri fakulteta. Zatvorili su vrata preda mnom zato što imam Downov sindrom. Nije me briga, to je njihov gubitak”, rekla je.

U Rimu se susrela s Papom na Općoj audijenciji. Tada mu je poklonila pokrivač sa slikama djece s Downovim sindromom iz Guatemale.

Isabella nije jedina osoba s Downovim sindromom u svijetu mode. Već smo pisali o Jamie Brewer, modelu koja je prošla i pistama čuvenog New York Fashion Weeka.

Ove dvije hrabre i prekrasne djevojke pokazuju kako osobe s Downovim sindromom ostvaruju radostan i ispunjen život. Nažalost, društvo u kojemu živimo to ne prihvaća, o čemu govori i nedavan slučaj iz Francuske gdje su vlasti zabranile video koji na afirmativan način progovara o osobama s Downom.

Bitno.net