Danas će u Washingtonu biti održan 45. Hod za život (March for life), prosvjedna pro-life manifestacija koja se održava na obljetnicu legalizacije abortusa u Sjedinjenim Državama, a okupljenima na događaju kojih će, očekuje se, biti nekoliko stotina tisuće, preko video-linka će se uživo obratiti američki predsjednik Donald Trump.

March for life započeo je svoju tradiciju okupljanja odmah nakon odluke Vrhovnog suda “Roe vs. Wade” kojom je ova sudska instanca 1973. dopustila ubijanje nerođenih u SAD-u. Manifestacija je to koja prosvjeduje protiv toga, slaveći život i ukazujući na sve štetne i pogubne posljedice legalizacije abortusa.

Ovo je prvi put da se američki predsjednik obraća ljudima na March for life u izravnom video-linku. Dosad su poruke okupljenima slali Ronald Reagan, George Bush mlađi i stariji, govoreći iz svoga ureda preko telefona. Ovo će biti prvi put da predsjednik šalje poruku preko videa.

Prošle godine hodačima za život obratio se potpredsjednik Mike Pence, koji je došao na okupljanje.

Podsjetimo, katolici koji će sudjelovati u 45. po redu godišnjem Hodu za život u Washingtonu D.C.-u, moći će dobiti potpuni oprost grijeha. Objavili su to nadbiskup Washingtona, kardinal Donald Wuerl, i biskup Arlingtona (Virginia), Michael Burbidge.

Goran Andrijanić | Bitno.net