Katolici koji će sudjelovati u 45. po redu godišnjem Hodu za život u Washingtonu D.C.-u, moći će dobiti potpuni oprost grijeha. Objavili su to nadbiskup Washingtona, kardinal Donald Wuerl, i biskup Arlingtona (Virginia), Michael Burbidge.

U pismu koje su poslali svim biskupima u Sjedinjenim Američkim Državama, Wuerl i Burbidge su istaknuli kako oprost vrijedi za sve katolike koji će ” zajedno s velikom skupinom ljudi sudjelovati u svetim obredima kroz čitav tijek godišnjeg događaja koji se zove ‘Hod za život'”, te da se dodjeljuje posredstvom autoriteta pape Franje danog kardinalu Mauru Piacenzi, glavnom pokorničaru Katoličke Crkve.

Pojedinci koji žele dobiti oprost trebat će sudjelovati u događanjima Hoda koji će se održati 19. siječnja: okupljanju mladih, posebno organiziranoj svetoj misi, okupljanju odraslih i obitelji u katedrali sv. Mateja, ili molitvenom bdjenju za život u Nacionalnom svetištu Bezgrešnog začeća.

Uz navedeno, kao i svaki put kada se dodjeljuje potpuni oprost, vjernici moraju biti ispovjeđeni, primiti svetu pričest, izmoliti molitvu na nakanu Svetog Oca, te isključiti svaku naklonost grijehu.

Oni koji zbog bolesti, godina ili drugih ‘teških razloga’ neće moći sudjelovati mogu dobiti oprost ako ispune iste uvjete i „duhovno se sjedine u svetim obredima, te prikažu svoje životne molitve i patnje ili bolesti milosrdnom Bogu“, objavila su dvojica biskupa, te su potaknuli i ostalu subraću biskupe da ovu informaciju podijele s onima koji su povjereni njihovoj apostolskoj skrbi.

Napomenimo i to da će ovogodišnji Hod za život biti održan pod sloganom “Ljubav spašava živote”, a među glavnim govornicima bit će i kongresnik Chris Smith koji je nedavno posjetio Hrvatsku.

Ivo Džeba | Bitno.net