Samo tjedan dana nakon što su oskrnavili i opljačkali kapelu u španjolskoj biskupiji Orihuela-Alicante, lopovi su se pokajali, ispovjedili i vratili ukradene sakralne predmete, piše CNA.

Biskup José Ignacio Munilla objavio je ovu vijest u emisiji “Šesti kontinent” koja se redovito emitira na španjolskom radiju Marija. Tom prilikom se zahvalio svim vjernicima koji su se odazvali na njegov poziv na molitvu. “Molili smo za dar obraćenja onih koji su počinili to svetogrđe i danas ću vam priopćiti radosnu vijest. Naše molitve su uslišane! Oni koji su počinili ovu svetogrdnu krađu pokajali su se i priznali”, pojasnio je.

Dodao je kako su lopovi “vratili sve ukradeno” te da će “Crkva pod sakramentalnim pečatom sačuvati osobe, odnosno identitete onih koji su na taj način sagriješili”. „Sada kada je Gospodin dirnuo njihova srca, možemo samo reći: ‘Slava Bogu’“, dodao je biskup.

Lopovi su kapelicu u bolnici Quirón u Torrevieji oskrnavili u ranim jutarnjim satima nedjelje, 5. studenoga. Kapelan Javier Vincenso je potvrdio kako su sa sobom odnijeli svetohranište s euharistijskim Isusom, oltarni križ, kalež, misnicu, korporal i liturgijsku knjigu.

Biskupija je nakon pljačke objavila priopćenje u kojem piše da “oskvrnuće svete Euharistije predstavlja težak čin” te zatražila od župskih i redovničkih zajednica „da poduzmu djela zadovoljštine za svetogrđe koje se dogodilo”.