Trudnice koje su se okupile na pro-life prosvjedu koristile su fetalni monitor spojen na megafon puštajući tako zvuk otkucaja srca njihove nerođene djece koji je preplavio Plazu de la Constitución, trg ispred predsjedničke palače.

originalan prosvjed protiv pobačaja u Čileu, majke puštale otkucaje srca svoje djece, otkucaji srca nerođene djece

Skupina čileanskih mama, članica feminističke skupine Reivindica, prosvjedovala je početkom listopada protiv liberalizacije abortusa u Čileu i to na prilično originalan način.

Naime pripadnice ove feminističke organizacije koja, prema njihovim riječima, okuplja brojne žene koje mainstream feminizam zaobilazi, odlučile su u debatu o pobačaju uključiti i one o kojima se odlučuje, a čiji se glas najčešće ne čuje – nerođenu djecu.

Kako bi to osigurale, trudnice koje su se okupile na pro-life prosvjedu koristile su fetalni monitor spojen na megafon puštajući tako zvuk otkucaja srca njihove nerođene djece koji je preplavio Plazu de la Constitución, trg ispred predsjedničke palače, u glavnom čileanskom gradu Santiagu.

“Prvi put će se u Čileu, u javnoj raspravi, situacija onih koji nemaju svoj glas promijeniti; onih koji se ne mogu izraziti, koji ne mogu progovoriti, koji ne mogu lobirati u parlamentu”, izjavila je jedna majka.

Prosvjed je organiziran kao odgovor na zakon koji podupire trenutna predsjednica te zemlje Michelle Bachelet, a prema kojem bi se pobačaj legalizirao u slučajevima silovanja, ugrožavanja zdravlja majke te kada se sumnja da dijete neće preživjeti trudnoću.

NOVE INFORMACIJE: Iako je Senat izglasao zakon, odluka je zbog samo jednog glasa zapela u Kongresu.

Tino Krvavica | Bitno.net