Male sestre siromašnih pokrenule su kampanju „Milijun obitelji, milijun krunica“ kojoj je cilj molitvom krunice suprotstaviti se pandemiji koronavirusa. Ova kongregacija pomaže 13 tisuća starijih osoba u 32 zemlje diljem svijeta, donosi Aleteia.

Na inicijativu ih je potaknula poruka koju je fatimska vidjelica Lucija primila od Gospe 1974. godine. Sestra Mary Richards objašnjava: „Naša poglavarica majka María del Monte Auxiliadora predložila je krajem ožujka cijeloj kongregaciji pokretanje kampanje na globalnoj razini, u kojoj ćemo kroz zagovor Blažene Djevice Marije moliti za nebeski blagoslov.”

Redovnica je dodala kao je vidjelica Lucija tijekom Portugalske revolucije (1974. – 1975.) zamolila Gospu da prekine nasilje. Gospa joj je tada odgovorila da će revolucija prestati kada milijun obitelji izmoli krunicu.

„Ovo je nadahnulo majku Maríju da nas potakne da stupimo u kontakt sa što više obitelji i pojedinaca kako bismo stvorili lanac obiteljske krunice. Naime, sestra María doživljava pandemiju kao ratno stanje koje se ne može zaustaviti samo ljudskim naporima, nego i kroz molitvu“, objašnjava sestra Mary. Dodaje kako je samo Gospodinu poznato hoće li doista uspjeti u molitvi okupiti milijun obitelji, ali će se one svakako potruditi i prepustiti Gospi.

Male sestre siromašnih u SAD-u djeluju u 29 rezidencija u kojima služe siromašnima. U njihovim kućama je do sada, nažalost, preminulo 11 korisnika. Jedan od njih bio je i umirovljeni svećenik otac Hilary John Rodgers koji je živio u Newarku.

Redovnice se brinu za one koji su najugroženiji u ovoj pandemiji i poduzimaju sve mjere kako bi ih zaštitili, a u svojoj borbi su, kako kažu, potrebne Majčinskog zagovora.

Kampanji se možete priključiti OVDJE.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net