Jedna od najpoznatijih televizijskih mreža za djecu Cartoon Network, odlučila ja javno podržati lipanjske LGBTQ+ povorke koje se održavaju diljem svijeta.

Na svom Twitter profilu Cartoon Network je objavio sliku popularnih crtanih likova “Powerpuff Girls”, koje stoje ispod duge i natpisa „Sretan Pride!“.

U tekstu koji je pratio sliku napisali su kako „žele svima zaželjeti SRETAN PRIDE i ohrabriti sve svoje LGBTQ+ fanove da cijelu godinu stoje ponosno“.

Ipak, mnogi nisu iznenađeni ovim potezom popularne televizijske mreže, budući da je i ranije na različite načine provodila LGBTQ+ agendu.

Tako su prošle godine dva ženska lika imena Sapphire i Ruby proslavile zaruke na crtiću imena Steven Universe, čime je taj animirani film postao prvi na kojem su prikazane istospolne zaruke.

U Crtiću Adventure Time prikazano je kako se dva ženska lika ljube. Godinama se špekuliralo jesu li njih dvije lezbijke, a potvrda o tome je stigla upravo u posljednjoj epizodi prikazanoj prošle godine.

Cartoon Network na svojoj web stranici prodaje i različite materijale bazirane na crtiću Steven Universe tematizirane pod zajedničkim naslovom „sačinjeno od ljubavi“.

“Ljubav je u zraku! Ovaj šareni jastuk slavi Ruby i Sapphiru na dan njihovog vjenčanja”, stoji u opisu. Dok na drugom mjestu piše: “Na ovom se dvostranom jastuku s obje strane nalazi par pred oltarom”.

Ivo Džeba | Bitno.net