POPULARNA TELEVIZIJSKA MREŽA ZA DJECU

Cartoon Network se uključio u širenje gay agende: Djeci čestitao ‘LGBT mjesec’

Mnogi nisu iznenađeni ovim potezom kojeg je napravio Cartoon Network, budući da je i ranije ova televizijska mreža na različite načine provodila LGBT agendu.

cartoon network

Foto: Twitter

 

Jedna od najpoznatijih televizijskih mreža za djecu Cartoon Network, odlučila ja javno podržati lipanjske LGBTQ+ povorke koje se održavaju diljem svijeta.

Na svom Twitter profilu Cartoon Network je objavio sliku popularnih crtanih likova “Powerpuff Girls”, koje stoje ispod duge i natpisa „Sretan Pride!“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu koji je pratio sliku napisali su kako „žele svima zaželjeti SRETAN PRIDE i ohrabriti sve svoje LGBTQ+ fanove da cijelu godinu stoje ponosno“.

Ipak, mnogi nisu iznenađeni ovim potezom popularne televizijske mreže, budući da je i ranije na različite načine provodila LGBTQ+ agendu.

Tako su prošle godine dva ženska lika imena Sapphire i Ruby proslavile zaruke na crtiću imena Steven Universe, čime je taj animirani film postao prvi na kojem su prikazane istospolne zaruke.

U Crtiću Adventure Time prikazano je kako se dva ženska lika ljube. Godinama se špekuliralo jesu li njih dvije lezbijke, a potvrda o tome je stigla upravo u posljednjoj epizodi prikazanoj prošle godine.

Cartoon Network na svojoj web stranici prodaje i različite materijale bazirane na crtiću Steven Universe tematizirane pod zajedničkim naslovom „sačinjeno od ljubavi“.

“Ljubav je u zraku! Ovaj šareni jastuk slavi Ruby i Sapphiru na dan njihovog vjenčanja”, stoji u opisu. Dok na drugom mjestu piše: “Na ovom se dvostranom jastuku s obje strane nalazi par pred oltarom”.

Ivo Džeba | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 13. lipnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi