Mnogi se pitaju koja je tajna dugovječne ljubavi? Pitate li stogodišnjeg Zecu Leala i njegovu osamdeset devetogodišnju suprugu Ivaniru s kojom je u braku već 65 godine, stvar je vrlo jednostavna: strpljenje, opraštanje, komunikacija i zajednično rješavanje problema – ukratko, prava ljubav.

Ovaj brazilski bračni par vjenčao se na Božić 1951. godine, a njihovo sedmero djece, dvadesetero unučadi i dvanaest praunučadi najljepši su plod njihove ljubavi. Priča o ovom bračnom paru oduševila je i brazilskog fotografa Davida Capibaribea koji je, čuvši za njihovu priču, odmah ostavio sve i zaputio se u Novu Oindu.

“Želio sam doznati više. Želio sam vidjeti kako je njihov odnos mogao ostati jednako sretan nakon toliko zajednički provedenog vremena. Htio sam doznati njihovu tajnu”, rekao je Capibaribe za Extra Globo.

“Oni su bezbrižni i imaju smisla za humor. Vrlo su nježni jedno prema drugome i to uvijek. Današnji odnosi često su površni i prepuni svađe”, dodaje fotograf koji je nakon susreta snimio i video o ovom brazilskom bračnom paru.

Ticiane Sidrim, jedan od njihovih unuka, prepričao je kako je njegov djed uvijek molio Boga da prvi ode na drugi svijet, jer ne može zamisliti svoj život bez svoje Ivanire. Tijekom proslave godišnjice braka brazilski fotograf Breno Rocha napravio je izvanrednu galeriju fotografija iz kojih doista isijava ljubav ovog simpatičnog bračnog para.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net