Britansko Ministarstvo unutarnjih poslova će preispitati odluku kojom je iranskom kršćaninu odbijen azil jer je izjavio kako je prešao na kršćanstvo jer je to miroljubljiva religija, donosi Catholic Herald.

„Ministarstvo unutarnjih poslova je pristalo povući svoju odbijenicu i ponovno razmotriti zahtjev za azil našeg klijenta, nudeći nam priliku da podnesemo nove argumente u korist našeg klijenta“, objavio je na Twitteru odvjetnik Nathan Stevens.

Tražitelj azila je 2016. godine u razgovoru za dobivanje azila izjavio kako se preobratio na kršćanstvo, između ostaloga, i zbog toga što je islam bio nasilan, a u kršćanstvu je prepoznao mir, oprost i dobrotu.

Ministarstvo unutarnjih poslova odbilo je njegov zahtjev tvrdeći kako Biblija sadrži mnogo nasilnih dijelova, kao što su ratovi u Starom zavjetu te Kristova izjava kako on „nije donio mir, nego mač“. Ministarstvo je zaključilo: „Ovi primjeri nisu u skladu s vašom tvrdnjom da ste se preobratili na kršćanstvo je ste otkrili da je to miroljubiva religija, za razliku od islama koji sadrži nasilje, bijes i osvetu.“

Inače, odvjetnik Stevens je prošloga tjedna također objavio kako je u objašnjenju jedne odbijenice pisalo: „U razgovoru ste tvrdili da je Isus vaš spasitelj, a kasnije govorite kako on nije bio u stanju izbaviti vas od iranskog režima. Zbog toga smatramo kako nemate duboku vjeru.“

Odvjetnik Stevens se nada kako će nakon posljednje najave Ministarstva unutarnjih poslova „doći do stvarnih promjena, i to ne samo u ovom slučaju, jer on predstavlja samo mali dio mnogo šireg problema“.

Naime, kršćanski vjernici u Iranu trpe ozbiljne progone. Državna religija u Iranu je islam i prelazak na drugu vjeru je strogo zabranjen. Organizacija Open Doors UK  navodi kako je tijekom prosinca 2018. godine uhićeno 114 kršćana, od kojih su većina bili preobraćenici s islama.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net