Brazil se u utorak na svečanoj ceremoniji, na kojoj su sudjelovali predsjednik Jair Bolsonaro i biskup Fernando Areas Rifan, posvetio Bezgrešnom srcu Marijinu. Posveta Brazila, države s najvećim brojem katolika na svijetu, dogodila se na inicijativu zastupnika Erosa Biondinija i Brazilske katoličke parlamentarne fronte.

Ovom posvetom Brazil je zatražio Božansku zaštitu te učinio djelo naknade za uvrede koje se nanose svetom i bezgrešnom srcu Marijinu. „Ovo smo učinili za Brazil, za našu ljubav i našu naciju“, izjavio je Biondini.

U Predsjedničkoj palači je bio postavljen Kip Djevice Marije, a odlučeno je da će ondje i ostati. Na svečanosti su sudjelovali političari, ali i brojni predstavnici raznih katoličkih pokreta.

Ova posveta, prema Biondiniju, „predstavlja jednostavnu gestu vjere i ljubavi, koja je od velike važnosti ne samo za brazilske katolike, nego i za cijeli Brazil“. Sudionici su tijekom ceremonije molili krunici i pjevali Marijansku himnu.

Biskup Areas je izjavio kako posvećenje Bezgrešnom srcu znači da „Brazil prepoznaje Božju nazočnost“. Na skupu su sudjelovali zagovornici života koji su nosili zastave s motom: „Brazil je živ: ne pobačaju“.

Ministar u Vladi Brazila Floriano Peixoto Vieira Neto je izjavio: „Ovo mjesto, kao uostalom i sve naše javne zgrade, predstavlja mjesto u kojima se ispovijeda kršćanska vjera“.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=434&v=Op4VFyNivvI

Rašeljka Zemunović | Bitno.net