Francuska biskupija Fréjus-Toulon,  suspendirala je svećenika i ugasila njegovu laičku katoličku udrugu nakon što je dotični otkrio planove da se oženi ženom za koju tvrdi da je “utjelovljenje” Duha Svetoga, prenosi Tablet.

Vlč. Antoine Coelho, bivši svećenik Kristovih legionara koji je 2017. osnovao udrugu “Kuća Svetoga Duha”, potvrdio je biskupiji “svoju namjeru da se vjenča i osnuje obitelj” s 26-godišnjom Španjolkom, prema priopćenju biskupije.

“Iz ovih doktrinarnih i moralnih razloga, vlč. Antoine Coelho je suspendiran i zabranjeno mu je vršenje svećeničke službe”, stoji u priopćenju.

U medijskim izvješćima navodi se da mu je dekretom o suspenziji zabranjeno napuštanje biskupije te da mu je zabranjeno obavljanje egzorcizama.

Vlč. Coelho kazao je da je primio krštenje Duhom Svetim 2010.,  biskupiji Fréjus-Toulon se pridružio 2013. godine. La Croix ga je opisao kao “svojevoljno mističnog… s ponekad jedva razumljivim propovijedima”.

U siječnju ove godine Coelho je u razgovoru za  španjolski katolički tjednik Alfa & Omega, kazao kako se „nalazimo u novom dobu u kojem svoju vjeru moramo živjeti na drugačiji način… pozvani smo živjeti u prisnijem odnosu s Bogom, poput odnosa muža i žene.”

Biskup Rey je o suspenziji vlč. Coelha obavijestio i španjolske biskupe jer ‘Kuća Duha Svetoga’ ima neke članove u Španjolskoj, a spomenuti je “imao relativno velik broj sljedbenika” u toj zemlji.