NAPADNUTI BISKUP

Biskup Mari Emmanuel krajem veljače: Objavljen je video u kojem se spominje da mi se život bliži kraju

“Hoću li ostati ili ne, to zapravo nije važno. Proživio sam dovoljno toga. I molim se da me Gospodin uzme što prije, želim biti s njim”, rekao je biskup Mar Mari Emmanuel krajem veljače

Ivo Džeba
Foto: Zajednica Dobrog Pastira - Australija

Foto: Zajednica Dobrog Pastira - Australija

Biskup Mar Mari Emmanuel koji je izboden jučer tijekom biblijskog susreta izvan je životne opasnosti, baš kao i ostale četiri osobe koje su ozlijeđene u napadu.

Na biskupa je tijekom prijenosa uživo nasrnuo 16-godišnji mladić te mu zadao nekoliko uboda nožem. Australska policija objavila je da će napad tretirati kao “teroristički čin”.

“Vjerujemo da postoje elementi koji su zadovoljeni u smislu tretiranja događaja kao vjerski motiviranog ekstremizma”, poručili su iz policije.

Crkvu je ubrzo nakon napada okružila ljutita masa ljudi te je čak došlo i do višesatnog sukoba s policijom koja je morala sačekati dolazak specijalnih postrojbi za razbijanje prosvjeda kako bi odvela osumnjičenika iz crkve.

Iz zajednice Dobrog pastira kojom je biskup Mari Emmanuel upravljao, pozvali su vjernike na smirivanje situacije i molitvu.

“Molimo vas za molitve u ovom trenutku”, stoji u njihovom priopćenju.  “Biskupova i očeva želja je da molite i za počinitelja. Također molimo sve koji su u crkvenim prostorijama da odu u miru.”

Australski news.com.au objavio je kako je krajem veljače biskup Mari Emmanuel u propovijedi rekao kako je na TikToku objavljen video u kojem se spominje da su mu ostala još dva tjedna života.

“Na TikToku, i tko zna gdje još, kruži video u kojem se spominje da biskup ima još dva tjedna života”, kazao je Mari Emmanuel.

“Gledajte, bio sam iznimno uzbuđen kad sam čuo da imam dva tjedna života. Jer ne želim ostati na ovom svijetu…”, nastavio je biskup.

“Hoću li ostati ili ne, to zapravo nije važno. Proživio sam dovoljno toga. I molim se da me Gospodin uzme što prije, želim biti s njim.”

Biskup je dodao kako njegove riječi nisu odraz želje da “pobjegne” od svijeta, nego izraz ljubavi prema Gospodinu.

“Hvala osobi koja je snimila ovaj video. Puno joj hvala. Nisam znao da ću umrijeti za dva tjedna. Nisam siguran hoću li otići za dva tjedna. Možda se to dogodi, ne znam”, kazao je biskup.

Zasad ostaje nejasno je li video na koji se biskup referirao bio prijetnja, pokušaj upozorenja na napad ili samo neukusna šala.

Dodajmo na kraju kako je Mar Mari Emmanuel nekadašnji prelat Antičke Crkve Istoka koja se 60-ih godina prošlog stoljeća odvojila od Asirske Crkve Istoka. Mari Emmanuel kasnije je izašao i iz Antičke Crkve te sada upravlja Crkvom Dobriog pastira kao neovisnom zajednicom.

Objavljeno: 16. travnja 2024.