Biskup, svećenik te nekoliko muškaraca izbodeni su u ponedjeljak u crkvi u Sydneyu, javljaju australski mediji.

Napad se dogodio iza 19 sati po lokalnom vremenu, u crkvi Krista Dobrog pastira, tijekom biblijskog susreta koji je predvodio biskup Mar Mari Emmanuel. Susret se prenosio uživo na Facebooku te su mnogi vjernici izvan crkve svjedočili napadu.

Prema iskazima svjedoka, nepoznati muškarac napao je biskupa ubovši ga nekoliko puta. Policija je uhitila osumnjičenog i priopćila da su svi ozlijeđeni izvan životne opasnosti.

Inače, crkvu je ubrzo okružila ljutita masa ljudi te je čak došlo i do višesatnog sukoba s policijom koja je morala sačekati dolazak specijalnih postrojbi za razbijanje prosvjeda kako bi odvela osumnjičenika iz crkve.

To je već drugi napad u samo dva dana u Sydneyu. Podsjećamo, u subotu je Joel Cauchi ubio šest osoba u trgovačkom centru blizu poznate plaže Bondi.

Dodajmo kako mediji o biskupu Mari Emmanuelu donose ponešto suprotstavljene izvještaje, ali čini se da se radi o nekadašnjem prelatu Antičke Crkve Istoka koja se 60-ih godina prošlog stoljeća odvojila od Asirske Crkve Istoka. Mari Emmanuel kasnije je izašao i iz Antičke Crkve te sada upravlja Crkvom Dobriog pastira kao neovisnom zajednicom.