U ORGANIZACIJI ZAJEDNICE SVETOG EGIDIJA

Beskućnici se okupili na molitvi za sve preminule na ulicama Rima

Zajednica svetog Egidija na ovu je ideju došla nakon što su čuli za Modestu Valenti, ženu koja je 31. siječnja 1983. godine preminula u Rimu, nakon što su je djelatnici hitne pomoći odbili odvesti u bolnicu jer je imala uši

Foto: Zajednica svetog Egidija

Nekoliko stotina beskućnika i volontera okupilo se u bazilici Svete Marije Trastevere na molitvi za sve koji umrle na ulicama Rima, dolazi Catholic National Register. Tijekom molitve, koju je organizirala katolička Zajednica svetog Egidija, upaljene su svijeće ispred ikone milosrdnog Isusa i pročitana imena preminulih. Nakon molitve organiziran je ručak za sve sudionike.

Inače, na ulicama Rima samo je ove zime preminulo čak šest beskućnika. Zajednica svetog Egidija na ovu je ideju došla nakon što su čuli za Modestu Valenti, ženu koja je 31. siječnja 1983. godine preminula u Rimu, nakon što su je djelatnici hitne pomoći odbili odvesti u bolnicu jer je imala uši. Nakon toga su pokrenuli molitvu za beskućnike koja se redovito organizira na godišnjicu njezine smrti.

Procjenjuje se da u Rimu živi oko osam tisuća beskućnika o kojima se brinu brojne organizacije. Papa Franjo je u studenom prošle godine otvorio “Palaču siromašnih”. U toj zgradi se prije nalazio samostan, a sada su u njemu uređene spavaonice za pedesetak muškaraca i žena te prostorije za posluživanje doručka i večere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajednica svetog Egidija organizirala je molitve za beskućnike u još nekoliko gradova diljem Italije, kao što su Genova i Torino.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Objavljeno: 4. veljače 2020.

Možda vam se svidi