BISKUP I OSAMNAEST REDOVNIKA

Alžirski mučenici bit će beatificirani na blagdan Bezgrešnog začeća Djevice Marije u Alžiru

Usred ratnih sukoba odlučili su ostati sa svojim narodom.

Foto: focolare.org

Biskup, sedam trapističkih redovnika i jedanaest drugih redovnika, koje su 1990-ih u Alžiru ubili ekstremisti, bit će beatificirani 8. prosinca u Alžiru.

Msgr. Pierre Claverie i ostali mučenici bit će beatificirani tijekom misnog slavlja u bazilici Svetog Križa u gradu Oranu, na blagdan Bezgrešnog začeća. Predstavnik pape Franje na ceremoniji bit će kardinal Giovanni Becciu, pročelnik kongregacije za kauze svetaca.

Alžirski biskupi izjavili su da ovaj događaj predstavlja „veliko veselje“, istaknuvši želju da „nam njihov primjer pomogne u našim životima danas“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova beatifikacija bit će poziv Crkvi i svijetu da „zajedno izgradimo svijet mira i bratstva“, dodali su biskupi.

Podsjetimo, redovnici i biskup su ubijeni tijekom Alžirskog građanskog rata koji je završio tek 2002. godine. Imali su priliku napustiti zaraćeno područje, ali su odlučili ostati na svom mjestu jer su zaključili da je njihov apostolat, u tom okruženju, pa čak i u opasnim okolnostima, bio dio njihova misionarskog poziva: slijediti primjer Isusa za spasenje duša.

Papa Franjo u siječnju ove godine službeno je proglasio ubijene redovnike mučenicima.

Ivo Džeba | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 15. rujna 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi