Collage1

Britanska glazbena zvijezda Elton John napao je gradonačelnika Venecije Luigija Brugnara zbog njegove odluke da iz gradskih škola povuče knjige u kojima se pojavljuju homoseksualni parovi, te ga nazvao ‘bigotom’.

John, koji često ima običaj koristiti društvene mreže kako bi napadao, zapravo vrijeđao sve one koji ne dijele njegov svjetonazor, objavio je na Instagramu kako je Brugnar “prostački bigot” jer je donio odluku o zabrani gay propagande u školama.

Pjevač je na svom profilu objavio naslovnicu jedne od dječjih knjiga o homoseksualnim parovima i objavio kako je ona jedna od ‘omiljenih u njegovoj obitelji’ (John je u ‘braku’ s filmskim producentom Davidom Furnishem i par je posvojio dva dječaka) jer govori o ‘obitelji u različitim oblicima’. A suprotnost takvim knjigama, nastavio je glazbenik jest “Brugnar koji smiješno izgleda”.

“Umjesto da podržava svijet temeljen na toleranciji u ljubavi, on zastupa buduće društvo koje je puno podjela i neznanja. Venecija možda i tone, ali ne tako brzo kao njezin gradonačelnik”, napisao je John.

Britanac je i ranije poznat po ovakvim istupima. Upravo je on bio glavni huškač protiv modnih kreatora Dolcea i Gabbane nakon njihovih izjava o tome kako je jedina prava obitelj za njih ona s ocem i majkom, te kako su protiv umjetne oplodnje (kreatori su u međuvremenu pristali više puta ispričati se zbog svojih izjava, pa su mediji nedavno izvijestili o njihovom ‘pomirenju’ s Johnom, s kojim se očito nije ‘zezati’). Poznat je i po svojim izjavama kako “treba zabraniti svu religiju” jer je, tvrdi, stvorila mržnju prema gayevima.

Brugnaro je, pak, na Twitteru odgovorio kako je John naprosto “arogantan”, te kako je njegovo ponašanje tipično za “bogataše koji misle kako mogu raditi i govoriti što žele”.

Gradonačelnik je rekao kako nije “niti lijevo niti desno”, te kako “nema problem s homoseksualcima”, ali da mora misliti na obitelji koje čine muškarac i žena i koje su u Veneciji većina.

“Slobodan sam čovjek koji se ne boji uvreda”, poručio je gradonačelnik i pozvao Johna, koji je vlasnik kuće u Veneciji, da doprinese nešto konkretno tom gradu.

G. An. | Bitno.net