Preminuo Antonin Scalia

Antonin Scalia, član američkog Vrhovnog suda s najdužim stažem, preminuo je u Texasu, u 79. godini.

Scalia je često bio “trn u oku” liberalnom dijelu SAD-a zbog svojih tvrdih katoličkih stavova. Tako je jednom prilikom, u intervjuu za američki The New York Magazin, začuđenom novinaru rekao kako vjeruje u postojanje sotone: “Naravno da vjerujem da on postoji. Da ne vjerujem, ne bih bio katolik. To je jedna od glavnih dogmi moje vjere”.

Na pitanje što sotona onda radi danas, sudac je odgovorio:

“To je zanimljivo. U evanđeljima je jako nazočan – baca svinje u provaliju, opsjeda ljude. To se više ne događa tako često. Zašto? Zato što je pametan. Ono što sada radi jest da čini da ljudi ne vjeruju u njega i Boga. Tako je mnogo uspješniji”.

Antonin Scalia također je branio instituciju tradicionalnog braka, izjavivši kako bi legalizacija istospolnog braka od strane Vrhovnog suda dovela do toga da država traži od katoličkih svećenika da “vjenčavaju” istospolne parove. Premda je istospolni brak kasnije omogućen, mnogi misle kako je upravo Scalia utjecao na izuzeće iz tog zakona za vjerske zajednice .

Čini se kako je Scalia umro prirodnom smrću, a njegovim odlaskom katolici u SAD-u ostali su bez jednog od najutjecajnijih i najmoćnijih zagovaratelja na državnoj razini.

Tino Krvavica | Bitno.net