U nagovoru nakon prošlotjednog Angelusa, papa Franjo pozvao je vjernike da na pandemiju virusa odgovore „univerzalnošću molitve“.

U tom je duhu zamolio kršćane svih denominacija da zajednički danas u podne, na svetkovinu Navještenja Gospodinova, izmole Oče naš.

„Draga braćo i sestre, u ovim danima kušnje, dok čovječanstvo drhti zbog prijetnje pandemije, želim predložiti svim kršćanima da složno uzdignu svoje glasove k Nebu“, rekao je Papa te nastavio:

„Pozivam sve poglavare Crkava i vođe svih kršćanskih zajednica, zajedno sa svim kršćanima različitih vjeroispovijedi da upute molitvu Svevišnjem, Svemogućem Bogu moleći istodobno molitvu koju nas je naučio Isus naš Gospodin. Pozivam, dakle, sve da to čine nekoliko puta dnevno, ali da svi zajedno izmolimo Očenaš sljedeće srijede, 25. ožujka u podne, svi zajedno. Neka na dan kad se mnogi kršćani spominju Navještenja utjelovljenja Riječi Djevici Mariji Gospodin počuje jednoglasnu molitvu svih svojih učenika koji se pripremaju proslaviti pobjedu Uskrsloga Krista.“

Na Papin poziv odazvao se i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji će u podne predvoditi molitvu Očenaša na Hrvatskom katoličkom radiju.

Spominjući današnju zajedničku molitvu u podne, koristimo priliku da podsjetimo kako brojni vjernici diljem svijeta svakog podneva mole molitvu Anđeoskog pozdravljenja ili Anđeo Gospodnji. Ova stara katolička pobožnost može posebno u ovo vrijeme kada smo fizički odvojeni jedni od drugih poslužiti kao sredstvo ujedinjavanja u zajedničkoj molitvi zajedno sa Svetim Ocem i cijelom Crkvom.

Bitno.net