Kako prenosi Radio Vatikan, 93-godišnji kardinal Etchegaray na trenutak je izgubio ravnotežu i pri padu slomio lijevu bedrenu kost, zbog čega će morati na operaciju. Papa Franjo zadržao se u razgovoru s francuskim kardinalom oko 15 minuta i udijelio mu svoj blagoslov, a kardinal mu je srdačno zahvalio na posjetu, te na nedavno završenoj Sinodi o obitelji.

Ovo je već drugi put kako je francuski kardinal u bazilici sv. Petra doživio nezgodu. Podsjetimo, na Polnoćki 2009. godine psihički bolesna žena nasrnula je na papu Benedikta XVI. i srušila ga na pod, a u gužvi koja je nastala nastradao je i francuski kardinal.

Kardinal Roger Marie Élie Etchegaray kardinalom je imenovan 1979. godine. Prije ulaska u Rimsku kuriju bio je nadbiskup Marseillea (1970.-1985.), a potom je imenovan predsjednikom Papinskog vijeća za pravdu i mir, te predsjednikom vijeća Cor Unum. Kao vatikanski diplomat sudjelovao je u mnogim misijama, posebno na Bliskom istoku. Zanimljivo, Etchegeray nikada nije sudjelovao u konklavama, budući da je u rujnu 2002. navršio 80 godina. Time je postao i kardinal s najdužim stažem koji nikada nije sudjelovao u izboru pape.

M.V. | Bitno.net