Za ovo izvanredno umjetničko djelo mladog Kolumbijca Dubiana Monsalvea, nastalo još 2012. godine, svjetska javnost saznala je tek nedavno, nakon što je anonimni prolaznik na internetu objavio fotografiju, a kako prenosi kolumbijska Teleantioquia Noticias fotografija je u nekoliko dana na Facebooku prikupila više od dva milijuna lajkova.

Prema riječima kolumbijskog umjetnika, reljef je načinjen kao posveta „ženi koja daje život, život koji ima vrijednost od začeća do svojega kraja“.

U razgovoru za AciPrensa mladi je student arhitekture kazao kako je mnogim umjetnicima teško pomiriti umjetnost i vjeru, no kako on s time nema nikakvih problema.

– Ne predstavlja mi problem biti umjetnik i izraziti ono što osjećam i vjerujem. Zašto bih odustao od svojeg vjerovanja? – rekao je Monsalve.

U izradi reljefa rabio je jednostavno oruđe kako bi seljacima iz okolice Santo Dominga poručio da „ne napuštaju svoju zemlju i svoju vjeru, svoj kršćanski identitet i identitet seljaka koji hrane ovu Zemlju“.

– Ne bojte se. To nas je Isus poučio i ne možemo šutjeti. Uživao sam izrađujući ovo djelo jer ono sadrži univerzalnu poruku o životu, poruku da život treba štititi od njegova početka sve do kraja, te da od toga ne treba odustati zbog predrasuda i kritika svijeta – kazao je mladi Kolumbijac.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net