Mladi kratkim videom zahvaljuju papi Benediktu XVI.

Mladi iz raznih zemalja zahvaljuju papi Benediktu XVI. kratkim videom naslovljenim “Para el joven de 85 anos – For a young man of 85” za sve što je učinio za njih. Posebno pak zahvaljuju za njegovu velikodušnost, učenje, vjeru, ljubav, povjerenje, potom za beatifikaciju Ivana Pavla II. Zahvaljuju i što im je približio Nebesku Majku, za obranu života, za zalaganje za obitelj, za njegovu molitvu, za vjernu i hrabru službu, za Svjetske dane mladih na kojima je sudjelovao. Mladi zahvaljuju i za to što im je davao nadu, učio ih poniznosti i što im je pomogao otkriti vrednotu tišine. Zahvaljuju mu i na porukama na Twitteru.

Poruke su izrečene na materinjim jezicima mladih iz Argentine, Australije, Austrije, Bolivije, Brazila, Čilea, Dominikanske Republike, Ekvadora, Francuske, Gvineje, Indije, Indonezije, Italije, Južne Koreje, Kameruna, Kine, Meksika, Novog Zelanda, Njemačke, Perua, Poljske, Portugala, Rumunjske, Rusije, SAD; Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske, Urugvaja, Velike Britanije i Venezuele. Mladi Papi poručuju da računa na njih i njihove molitve.

[facebook]Želiš li i dalje biti na izvoru istinitih informacija – klikni like[/facebook]

Kratak video završava Papinom zahvalom, tj. riječima koje je izrekao na Svjetskom danu mladih u Madridu “Dragi mladi, proživjeli smo zajedno avanturu… Hvala vam… Hvala za sve”. (ika/bitno.net)