Hrabar dokument

Lombardija odbacila rodnu ideologiju i štiti prirodnu obitelj

„Obitelj je mnogo više od puke pravne, socijalne i ekonomske institucije“ (…) ona je zajednica ljubavi i solidarnosti kako bi se učilo i prenosilo kulturne, etičke, društvene, duhovne i vjerske vrijednosti, ključne je za razvoj i dobrobit svojih članova i društva” (…) i mjesto gdje se sastaju različite generacije i međusobno pomažu da rastu u mudrosti, te se usklađuju individualna prava sa zahtjevima društvenog života“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Regionalna skupština talijanske regijeLombardije, čiji je glavni grad Milano, izglasala je odluku kojim se štiti prirodna obitelj i odbija uvođenje rodne ideologije u škole. Regija Lombardija je najnaseljenija i gospodarski najuspješnija regija u Italiji.

Italija ima 20 regija, od kojih svaka ima svoj statut – kako je predviđeno talijanskim Ustavom, te skupštinu, regionalni sabor, koju vodi izabrani regionalni predsjednik. Reformom iz 2001., koja je bila potvrđena i na referendumu, regije su dobile visok stupanj autonomije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka 263 izrijekom navodi da je brak samo između jednog muškarca i jedne žene, utvrđuje godišnju proslavu Dana obitelji za regiju, te poziva Regionalnu skupštinu na uvođenje „obiteljskog faktora“ kao kriterija pri određivanju poreza kako bi se podržali “aktivni i pasivni prihodi lombardijskih obitelji”.

Simone Pillon, odvjetnik i predsjednik vijeća nacionalnog Obiteljskog foruma, nazvao je ovu odluku “odlučnim i snažnim potezom koji govori svijetu da Italija ne prati diktaturu LGBT lobija.”

“Borba protiv nepravedne diskriminacije homoseksualaca se ne može pretvoriti u poticanje homoseksualnosti”, rekao je Pillon. “Tekst ove odluke izričito navodimnoge zloporabe počinjene od strane gay lobija u posljednjih nekoliko mjeseci.”

Odluka navodi da je “obitelj utemeljena na braku između muškarca i žene prirodna institucija, otvorena za prijenos života, te jedini odgovarajući kontekst u kojem se mogu ispuniti potrebe djece.” Odluka prihvaća samo u “ekstremnim slučajevima ” usvajanje i skrbništvo od strane jednog usvajatelja.

Odluka citira treći stavak članka 16. Opće deklaracije o ljudskim pravima: “Obitelj je prirodna i osnovna jedinica društva, i kao takva ima pravo na zaštitu društva i države.”, te nastavlja:

„Obitelj je mnogo više od puke pravne, socijalne i ekonomske institucije“ (…) „ ona je zajednica ljubavi i solidarnosti kako bi se učilo i prenosilo kulturne, etičke, društvene, duhovne i vjerske vrijednosti, ključne je za razvoj i dobrobit svojih članova i društva” (…) i “mjesto gdje se sastaju različite generacije i međusobno pomažu da rastu u mudrosti, te se usklađuju individualna prava sa zahtjevima društvenog života“.

Prema odluci, obrazovne i državne institucije moraju pružiti roditeljima “istinsku slobodu u izboru škole za svoju djecu, bez da budu prisiljeni, izravno ili neizravno, plaćati dodatne namete koji bi uskratiti ili ograničili tu slobodu”, dodaje.

Odluka osuđuje i “povećanje slučajeva otvorene propagande protiv prirodne obitelji”, posebno materijale koje distribuira vladin Nacionalni zavod za borbu protiv diskriminacije (UNAR).

UNAR je blisko surađivao s homoseksualnim organizacijama kako bi u nacionalne programe uveli promociju homoseksualnosti te prisilili učitelje i učenike na sudjelovanje. Napori roditelja koji su se odupirali tom programu prouzročili su takvu kontroverzu da su neki članovi talijanskog parlamenta dali i zakonodavni prijedlog kako bi se ponovno afirmiralo pravo roditelja na odluke o obrazovanju djece, pogotovo u moralnim pitanjima, a suprotna nastojanja (UNAR-a) proglasila neustavnim.

“Legitimno je i razumljivo da škole uče da se ne diskriminira homoseksualce i druge manjine, ali to ne mora nužno dovesti do nametanja modela društva koje eliminira prirodne razlike među spolovima”, piše u odluci regije Lombardije.

Gianfranco Amato, predsjednik organizacije Pravnici za život, rekao je kako je ovo: “Hrabar dokument”, te da je “svjetlosnim godinama udaljen” od “uobičajenog licemjerja“ koje je vladalo talijanskom politikom. Pravnici za život, rekao je, pomogli su formulirati tekst koji brani ustavnu definiciju braka kao „prirodne zajednice utemeljene na braku između muškarca i žene.”

Lombardijska odluka ide i korak dalje, rekao je Amato, ona “odbacuje i osuđuje svaki pokušaj uvođenja rodne i homoseksualne ideologije u škole”. Odluka izrijekom osuđuje dokument Svjetske organizacije (WHO) “Standard za spolni odgoj u Europi”, i traži angažman Vlade da zaustavi njegovu primjenu u talijanskim školama. Spomenuti dokument WHO-a traži spolni odgoj svakog djeteta od njegove najranije dobi, uključujući informacije i masturbaciji, kontracepciji, pobačaju i homoseksualnosti.

Nedavno izabrani talijanski premijer, Matteo Renzi, obećao je homoseksualnim aktivistima zakon kojim bi se legaliziralo istospolne ‘brakove’ do rujna.

“Zvono za uzbunu zvoni za Renzija koji je obećao priznanje istospolnih ‘brakova’“, kaže Pillon. “U Francuskoj, Hollande je teško kažnjen na posljednjim izborima, nakon uvođenja nekakve LGBT raspuštenosti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Talijani su općenito tolerantani, strpljivi, daleko od bilo kakve želje za diskriminaciju, ali nisu glupi”, zaključuje Pillon. “Kampanja koja želi mladim ljudima promovirati gay način života ili namjerno lišiti djecu oca ili majke, namećući im dva roditelja istog spola, je neprihvatljiva. Milano je to razumio. “

Izvor: Narod.hr/lifesitenews


Objavljeno: 16. srpnja 2014.

Možda vam se svidi